קציצות אווריריות עם מרכיב סודי
בספר החדש "אז מה את עושה כל היום?" מספקת אפרת ליכטנשטט טריק מגניב לקציצות בשר מהממות במרקם אוורירי. אז דבר ראשון לכו תקתקו את הסיר הזה כי הוא טעים אש, ודבר שני: אמצו את הטריק לכל מתכוני הקציצות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
שיטוט בבלוג של חברתי שירן רוזנהפט ("נחמה שובתת") גילה לי טריק ששינה את הקציצות שלי. מי ידע שמשקה סודה הופך את הקציצות לאווריריות? שווה ליישם בכל מתכוני הקציצות. אתם יכולים כמובן לצמצמם בכמויות התבלינים, רק אל תוותרו על הכורכום!
מרכיבים (6 מנות):
2 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות גדולות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך גס
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כוס מים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון טרי
חופן פטרוזיליה, קצוצה דק
1 בצל, קצוץ דק דק
1 ביצה
כוס פירורי לחם
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית קינמון
רבע כפית אבקת שום
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס מי סודה (המשקה, לא האבקה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם שפע מים רותחים במשך 20 דקות עד שיתרככו.
2 בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת רחבה ועמוקה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים את הכורכום, המלח והמים ומביאים לרתיחה.
3 בינתיים מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים היטב (עדיף בעזרת הידיים) את כל החומרים פרט לסודה. מוסיפים את הסודה ב-4 פעמים. מערבבים ולשים אחרי כל הוספה כדי שהנוזל ייטמע בבשר. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בקוטר של 7-6 ס"מ ומניחים בתוך רוטב המבעבע.
4 מסדרים את תפוחי האדמה בין הקציצות שבמחבת. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות בלי להזיז את הקציצות. פותחים את המכסה ומנערים קלות את המחבת. אם יש צורך מוסיפים עוד חצי כוס מים כדי שהקציצות יהיו כמעט מכוסות. מכסים שוב ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.