צילום׃ רעות עזר-אסרף, mako אוכל

סינייה של קבב, אורז וכרובית

מאז שנחשפנו למנה הזאת אנחנו לא מצליחים להפסיק לחשוב עליה: תבנית של קבבים (עם אורז!) וירקות (גם כרובית!), צלויים עם מעטה מטריף של טחינה טובה. הניחו מולנו את התבנית הזו עכשיו, ונישאר חייבים לכם לנצח

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 06/05/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 482 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקבב:

חצי קילו בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)

חצי כוס אורז פרסי

צרור פטרוזיליה, קצוץ

1 בצל, קצוץ דק

4 כפות שמן זית

חצי כף בהרט

מלח

מעט שמן זית, לטיגון

לירקות:

1 כרובית

3 עגבניות

2 בצלים

2 פלפלים חריפים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

לטחינה:

כוס וחצי טחינה גולמית

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

חצי כוס צנוברים

מלח

מיץ מלימון אחד

3 כוסות מים קרים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

מתכונים לשבועות

2 מערבבים את כל מרכיבי הקבב ויוצרים קציצות. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הקבבים משני הצדדים.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הבצל והעגבניות חותכים לרבעים.

5 מסדרים את הירקות בתבנית, ממליחים ושופכים מעט שמן זית. צולים בתנור החם 25 דקות. מוציאים, ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.

6 הטחינה: קולים את הצנוברים על מחבת יבשה (זהירות שלא יישרפו) וקוצצים גס.

7 מערבבים את כל מרכיבי הטחינה לטחינה חלקה.

8 מסדרים את הקבבים על תבנית עגולה ומסביבם את הירקות הצלויים. מכסים בטחינה וצולים 10 דקות נוספות.