טנזייה עם בשר
את הטנזייה המרוקאית אפשר להכין עם או בלי בשר (ברור שהלכנו על עם), ולהגיש על קוסקוס או אורז (ברור שאורז) - כך או כך, היא תישאר חגיגית, עשירה, מתקתקה ומשביעה בטירוף. מילה שלנו, במרוקו לא יכינו לכם כזו
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לאורז:
1 כוס אורז פרסי
5 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח
רבע כפית קינמון
2 כוסות מים רותחים
לטנזייה:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול
1 כפית בהרט
חצי כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
300 גרם אנטרקוט
חצי כוס שקדים
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
1 כוס משמש מיובש
חצי כוס חמוציות
3 כפות סילאן
אופן ההכנה:
1 האורז: מטגנים את האורז בסיר עמוק תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים שוב. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. משאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.
2 הטנזייה: פורסים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים בהרט, קינמון, כורכום ומלח ומערבבים.
3 חותכים את האנטרקוט לקוביות קטנות ומוסיפים אותו, את השקדים ואת הפירות היבשים. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים את הסילאן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שחלק ניכר מהנוזלים מצטמצם.
5 מגישים את הטנזייה מעל האורז.