טנזייה עם בשר

את הטנזייה המרוקאית אפשר להכין עם או בלי בשר (ברור שהלכנו על עם), ולהגיש על קוסקוס או אורז (ברור שאורז) - כך או כך, היא תישאר חגיגית, עשירה, מתקתקה ומשביעה בטירוף. מילה שלנו, במרוקו לא יכינו לכם כזו

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 23/05/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאורז:

1 כוס אורז פרסי

5 כפות שמן קנולה

1 כפית מלח

רבע כפית קינמון

2 כוסות מים רותחים

לטנזייה:

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול

1 כפית בהרט

חצי כפית קינמון

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

300 גרם אנטרקוט

חצי כוס שקדים

1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים

1 כוס משמש מיובש

חצי כוס חמוציות

3 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1 האורז: מטגנים את האורז בסיר עמוק תוך כדי ערבוב. מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים שוב. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. משאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.

2 הטנזייה: פורסים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים בהרט, קינמון, כורכום ומלח ומערבבים.

3 חותכים את האנטרקוט לקוביות קטנות ומוסיפים אותו, את השקדים ואת הפירות היבשים.  מכסים במים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הסילאן, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שחלק ניכר מהנוזלים מצטמצם.

5 מגישים את הטנזייה מעל האורז.