צילום׃ דן לב, הפסח שלנו

תבשיל זנב שור ועדשים

קדירה עשירה ועסיסית עם זנב שור שאפילו הבשלן הלא מנוסה לא יצליח להרוס. לא אוכלים קטניות? פשוט להוריד את העדשים

תמר כהן צדק | הפסח שלנו | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

התבשיל כשר לפסח לאוכלי קטניות.

בשנים האחרונות הנתח הזה, זנב שור, נכנס לתפריטים במסעדות ברחבי הארץ. הגיע הזמן לפתוח לו את הדלת גם בבית – הוא עסיסי, מאוד טעים, וגם הבשלן הלא מנוסה לא יצליח להרוס אותו. בקיצור – לכו על זה. אם אתם לא נמנים על אוכלי הקטניות, וותרו על העדשים והגישו את הבשר והרוטב הסמיך עם פסטה כשרה לפסח או עם אורז.

מרכיבים (6 מנות):

2 ק"ג זנב שור, מחולק לחוליות

1 כוס עדשים שחורות, שטופות

1 כוס עדשים ירוקות, שטופות

1/2 כוס שמן זית

2 גזרים

2 שורשי סלרי

2 בצלים

5 שיני שום, קצוצות

2 כוסות יין אדום יבש

1 כף כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית קינמון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 קולפים את הגזר, הבצל והסלרי וחותכים לקוביות קטנטנות, בגודל 1/2 סנטימטר.

2 מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו מכל הכיוונים, כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוסיפים את הכמון, שני סוגי הפפריקה, הקינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב ובמהירות עד שהבשר עטוף בתבלינים.

3 מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים-מערבבים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם בערך לחצי מכמותו.

4 מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי הבשר וסופרים את מספר הכוסות שנדרשו עד לכיסוי. מוסיפים את אותה כמות מים שוב. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם ובודקים אם חסרים נוזלים.

5 מוסיפים את העדשים לסיר. במידה והנוזלים בסיר לא מכסים את העדשים, מוסיפים מים לפי הצורך. טועמים את הנוזלים ומתקנים תיבול, מבשלים 1/2 שעה, עד שהעדשים רכות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח

>>> לרכישת הספר ב-39 ש"ח