צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוגת בולונז מטריפה

אם לספגטי בולונז ולפשטידת אטריות היה נולד ילד, הוא היה בדיוק המנה היפה והנהדרת הזאת: מעין עוגה שמבחוץ היא שחומה ופריכה ומבפנים עסיסית ורווית טעמים. כמו שאפשר לראות, המשולש הראשון כבר עמוק אצלנו בבטן

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 19/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 113 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת ספגטי מספר 5

מעט שמן זית, לטיגון

בצל לבן גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

חצי קילו בשר טחון פעמיים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור בנדיבות

כפית אורגנו

כפית בזיליקום יבש

כפית צ'ילי גרוס (למי שאוהב חריף)

2 עלי דפנה

בקבוק וחצי רוטב עגבניות מוכן לפסטה (600 גרם)

4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח. 

>> מתכונים לפסח

2 במחבת רחבה מטגנים בצל עד להזהבה קלה 3-4 דקות. מוסיפים את השום והבשר ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים יחד עוד 2 דקות.

3 מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות עד להסמכה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

עוגת בולונז (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת בולונז|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4 מוסיפים את הספגטי לרוטב ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הפסטה מכל הצדדים. מצננים לחלוטין.

5 מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה בקוטר 24 ומשטחים מעט.

8 אופים 40-45 דקות, עד שעוגת הבולונז שחומה ואפויה.