המפרום של אבי לוי
בסיר המפרום של אבי לוי משתכשכים בכיף קישואים, שומר ותפוחי אדמה, כולם במילוי בשרי עם הרבה עשבי תיבול וניחוח קל של קינמון. אבל חכו עוד לא הגענו לרוטב. יש שם כמה הפתעות רציניות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
3 קישואים שלמים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף
2 שומרים, חתוכים לאורכם אך לא עד הסוף
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
למילוי:
500 גרם בשר טחון
בצל, קצוץ היטב
2 שיני שום, קצוצות היטב
כוס פטרוזיליה קצוצה
5-6 עלי נענע, קצוצים
2 עלי בזיליקום, קצוצים
כף מלח גס
2 כפיות פלפל גרוס
חצי כפית קינמון
לטיגון:
קמח
2 ביצים טרופות
שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, מגוררים
בטטה, מגוררת במגררת דקה
כף פלפל גרוס
כף מלח גס
כפית פלפל שאטה גרוס
2 כפיות כמון
כוס כוסברה קצוצה
5 עגבניות, מגוררות
2 כוסות ציר עוף, בשר או מים חמים
5 פלפלים חריפים אדומים
8 פלחים של לימון כבוש
8 שיני שום שלמות
להגשה:
לימון כבוש
פלפל חריף
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את חומרי המילוי בקערה. ממלאים את הירקות - מכניסים את תערובת הבשר בין שתי פרוסות ירק ומהדקים סביב. טובלים בקמח וביצה טרופה. מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים עד להזהבה. מוצאים לנייר סופג.
2 לרוטב: בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה המגוררת ומטגנים 8-10 דקות על חום בינוני עד לריכוך הבטטה.
3 מתבלים בכל התבלינים, מוסיפים כוסברה, עגבניות מגוררות וציר עוף. מכניסים לסיר ומסדרים את הירקות הממולאים ומעליהם את הפלפלים החריפים, הלימון הכבוש ושיני השום.
4 מבשלים על להבה נמוכה לפחות שעה וחצי עד לריכוך מלא של הירקות. מגישים בצלחת עמוקה את הירקות הממולאים עם רוטב, לימון כבוש ופלפל חריף שלם.