צילום׃ דניאל בר און

צוואר ממולא בירקות

מנה מתקתקה של צוואר עוף במילוי של גזר ותפוח אדמה, עשבי תיבול ובשר מוגש ברוטב יין, שזיפים ובטטה. מנה נהדרת לאירוח

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עור של צוואר עוף
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 כפות שמן קנולה
ושט עוף עם שומן
150 גרם בקר טחון
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם יפני
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1/2 1 כפית כמון
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח שולחן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 שיני שום חתוכות דק

לרוטב:

1/2 כוס יין אדום חצי יבש
1/2 כוס רוטב שזיפים
1/2 כוס רוטב דובדבנים
כפית מלח
בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
200 גרם שזיפים שחורים ללא חרצן
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

1 תופרים את העור בצד הדק ביותר. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב ומוסיפים לטיגון את השומן. מוציאים את הבצל החוצה עם כף מסננת לקערה ואת השמן משאירים במחבת.

2 מוסיפים לקערה עם הבצל  את השומן, הבשר הטחון, הביצים, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הכוסברה, כפית כמון, כפית פלפל שחור, כפית מלח, אגוזי מלך ופרוסות השום.

3 ממלאים את הצוואר ותופרים את חלקו השני היטב. לאחר התפירה מטגנים את הצוואר התפור במחבת עם השמן מקודם כ-10 דקות מכל צד.

4 הרוטב: בסיר עמוק על אש בינונית מעבירים מהמחבת 2 כפות שמן. מוסיפים יין, רוטב שזיפים, רוטב דובדבנים, כפית מלח, חצי כפית כמון, כפית פלפל שחור, 2 כפות סוכר חום ,קוביות הבטטה, את השזיפים. מכניסים לסיר את הצוואר שטוגן למשל 20 דק' של בישול.

5 לאחר מכן מעבירים את הסיר  (עם מכסה)לתנור  שחומם מראש בחום של 200 למשך 15 דק'.

6 מוציאים מהתנור ומניחים על צלחת הגשה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים