צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
רצועות סינטה ברוטב אסייתי
מתכון מהמם, פשוט וקל לכל מי שמחפש מנת חלבון מזינה וטעימה במעט מאוד עבודה: רצועות סינטה במרינדה של טעמים אסייתיים. צריבה קלה, צמצום הרוטב וקיבלתם יופי של ארוחה. ואם אתם רוצים - תוסיפו פחמימה בצד
רותם ליברזון | אוכל טוב, mako
| פורסם 13/03/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים :
נתח סינטה, פרוס לפרוסות בעובי סנטימטר
בצל, קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
כוס מים
למרינדה:
רבע כוס סויה
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את המרינדה: מערבבים את כל החומרים, ומניחים את פרוסות הסינטה במרינדה לשעה.
2 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הצל הקצוץ ושיני השום עד הזהבה.
3 מוציאים את רצועות הבשר מהמרינדה וצולים כל אחת שתי דקות מכל צד (לא זורקים את המרינדה). מוציאים את הבשר ושומרים בצד.
4 מוסיפים למחבת את המרינדה וכוס מים, ומבאים לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הרוטב לרצועות הבשר ומגישים חם.