צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל צוואר טלה

מנה עיקרית שכולם ידברו עליה הרבה אחרי הארוחה. בשר רך בבישול ארוך, עם ירקות, מרווה והמון טעמים מדהימים

חיים כהן | mako אוכל | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 208 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 פרוסות צוואר טלה בעובי 3 ס"מ כל אחת

שמן זית

מלח

פלפל שחור

3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות

2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד

1 כרשה, חתוכה גס

ראש שום

3 עלי מרווה

12 בצלים קטנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים.

2 מוסיפים מעט שמן לסיר, ומטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב. כשהגזר מתקרמל (זה לוקח כ-10 דקות) מוסיפים את הבצל, השומר והכרשה.

3 מאדים-מטגנים את הירקות 5-7 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את ראש השום (בשלמותו) ועלי המרווה.

4 מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבישול של 4 שעות. אחרי 3 שעות וחצי אפשר להוסיף 12 בצלים קטנים, קלופים.

6 בתום 4 השעות מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות, לחצי שעה נוספת (ללא מכסה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה