צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

כבד בקר על פולנטת תירס טרי

אוהבי בשר, היום הוא היום שלכם. מתי עוד מישהו הציע לכם נתח יפה של כבד בקר ישראלי טרי, צרוב בדיוק כמו שצריך במחבת, שמצידו האחד צ'ימיצ'ורי חמצמץ ומצדו השני קרם תירס מתקתק ואלוהי? לא חשבנו

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 03/01/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 1.2 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכבד:

600 גרם כבד עגל ישראלי טרי, נקי מגידים וחתוך לפרוסות

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

8 עלי מרווה טריים, קצוצים

לצ'ימיצ'ורי:

צרור קטן עלי רוקט

צרור קטן עלי פטרוזיליה

עלים מ-5 גבעולי אורגנו טרי

2 שיני שום

רבע כוס שמן קנולה

4 כפות חומץ תפוחים/יין לבן

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

חצי בצל אדום, קצוץ

1 גזר, חתוך לקוביות

לפולנטה:

3 כפות שמן קוקוס

3 שיני שום, פרוסות

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ

400 גרם גרעיני תירס (טריים, קפואים או משימורים)

400 מ"ל קרם קוקוס

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

צ'ימיצורי רוקט

פיסטוקים, קלופים וקצוצים

אופן ההכנה:

1 לצ'ימיצ'ורי: טוחנים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים למעט הבצל והגזר עד לקבלת מרקם גרגירי. מוסיפים את הבצל והגזר ומערבבים.

2 לפולנטה: מחממים בסיר רחב את השמן עם השום והג'ינג'ר 2-3 דקות.

3 מוסיפים את גרעיני התירס ומטגנים עוד 2-3 דקות.

4 מוסיפים את קרם הקוקוס, מתבלים ומכסים במים עד כחצי ס"מ מעל גובה הגרגירים.

5 מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

6 מעבירים את הקרם לבלנדר וטוחנים למרקם חלק.

כבד בקר צלוי במרווה עם פולנטת תירס טרי וצ'ימיצ'ורי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
כבד בקר צלוי במרווה עם פולנטת תירס טרי וצ'ימיצ'ורי רוקט|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7 לכבד: ממליחים ומפלפלים את פרוסות הכבד.

8 מחממים מחבת כבדה, מוסיפים את שמן הזית ומיד את פרוסות הכבד. מוסיפים גם את עלי המרווה. מטגנים כ-2 דקות מכל צד.

9 מגישים לכל סועד פולנטה טרייה, פרוסות כבד, צ'ימיצ'ורי ופיסטוקים.

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?