צילום׃  hlphoto, ShutterStock

צלי בקר עם פטריות וערמונים - השיטה המקוצרת

רוצים לזרז את הבישול של הצלי, ועל הדרך להשביח את טעמו וגם לעבות את הרוטב? הקדימו ובקשו מהקצב לפרוס לכם את הנתח, ותנו לו טיגון קצר בקמח לפני הבישול. זה כל הסוד: מהיר יותר, סמיך יותר, טעים הרבה יותר

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 10/12/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 240 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קילו וחצי בשר (טרי!) מספר 5, חתוך לפרוסות דקות (8-10 פרוסות)

5 כפות קמח

מעט מלח

מעט שמן לטיגון

לרוטב:

שמן זית

3 בצלים גדולים, מקולפים וחתוכים לרצועות

5-6 שיני שום, פרוסות

מעט תימין

2 סלסילות פטריות, פרוסות  או חצויות (מומלץ לגוון בסוגים)

כוס יין לבן

2 שקיות ערמונים בוואקום

כ-3 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח עם מעט מלח ומחממים שמן בסיר סוטאז' גדול.

2 טובלים את נתחי הבשר בקמח מכל הכיוונים ומטגנים עד הזהבה (2-3 פרוסות בכל פעם). מוציאים לקערה.

3 מוסיפים לסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה (זה חשוב - מכאן כל הצבע של הצלי).

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

4. מוסיפים שום, תימין ופטריות, שופכים פנימה את היין ומביאים לרתיחה.

5 מוסיפים את הערמונים והמים ומביאים שוב לרתיחה.

6 מתבלים ומכניסים בזהירות את נתחי הבשר.

7 מבשלים כשעתיים על להבה בינונית.

8 מגישים חם.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב