כרישה ממולאת חגיגית
הנה מתכון שעושה לנו נעים בלב: סיר עם כרישה ממולאת, המלכה של הבצלים, שעוטפת מילוי עשיר של בשר, אורז ותמרהינדי ונשלחת אחר כבוד לתנור. מה שיוצא ממנו זה מנה שהיא לא פחות מחלום
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
 - זמן הכנהשעתיים וחצי
 - רמת קושיכל אחד יכול
 - כשרות כשר בשרי
 
מרכיבים (10 מנות):
לממולאים:
4-5 כרישות
1 בצל, קצוץ
שמן לטיגון
400 גרם בשר טחון
2 כוסות אורז מבושל
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
רבע כפית פלפל אנגלי
חצי כף תמרהינדי
לרוטב:
3 כוסות מים
רבע כפית תמרהינדי
כף גדושה סוכר חום
כף סילאן
חצי כף מלח
רבע כפית פלפל שחור, גרוס
רבע כפית פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1 מטפלים בכרישות: מסירים את קצות הכרישה משני הצדדים, העוקץ והעלים הירוקים. את החלק שנשאר חוצים ל-2 או 3 חלקים. חורצים כל אחד מהחלקים בסכין עד אמצע הכרישה כדי להפריד את השכבות שלה. שומרים את לב הכרישה שנותר אחרי קילוף השכבות.
2 בסיר בינוני מרתיחים מים. מכניסים את הכרישות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8 דקות או עד לריכוך.
3 מכינים קערה עם מים קרים מאוד. מוציאים את הכרישות מהסיר למים הקרים.
4 מכינים את המלית: מחממים במחבת 2-3 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים. קוצצים גס את לב הכרישה, זה שנותר אחרי פירוק השכבות, ומוסיפים למחבת. מטגנים קלות עם הבצל.
5 שמים בקערה בשר טחון, אורז מבושל, בצל וכרישה מטוגנים. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל אנגלי ותמרהינדי.
5 מכינים את הממולאים: לוקחים עלה כרישה. מניחים מלית על אחד הצדדים ומגלגלים (אפשר לגלגל לצינור ארוך פתוח משני הצדדים, מעטפה או ספירלה). מניחים בסיר סוטאז' שיכול להיכנס לתנור או בתבנית פיירקס. חוזרים על הפעולה עם כל שאר עלי הכרישה. מניחים את הממולאים צמודים אחד לשני בסיר או בתבנית.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה מים, תמרהינדי, סוכר חום, סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס ופלפל אנגלי. שופכים בעדינות על הממולאים. מניחים מעל צלחת הפוכה עמידה לחום על מנת שהכרישות לא יתפרקו.
8 מכסים ומכניסים לתנור למשך שעה עד שעה וחצי. ברבע השעה האחרונה מורידים את המכסה לטובת הזהבה וקרמול של הממולאים. כדאי להציץ בהם במהלך הבישול. אם ניכר שחסרים נוזלים אפשר להכין רבע מכמות הרוטב ולהוסיף.



לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון!
