צילום׃ דנה סימן טוב, יח"צ

פשטידת רועים לפסח

פאי רועים הוא דרך להכניס בשר, פחמימה וירק למנה אחת, אבל במקרה הזה הוא יותר מזה. פאי הרועים של הדיי עפאים הוא הזדמנות להניח על שולחן החג מנה נהדרת, שמוגשת עם התבנית וגוררת קריאות התפעלות מכל הכיוונים

הדיי עפאים | | פורסם 25/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבשר:

2 בצלים בינוניים

רבע כוס שמן זית כתית מעולה

5 שיני שום

קילו בשר בקר טחון (או בקר מעורב עם כבש)

עלים מצרור פטרוזיליה

חצי כוס עלי נענע טריים

עלים מ-12 גבעולי אזוב

2 כוסות אפונה טרייה, או כוס אחת אפונה וכוס אחת פול ירוק

1 כוס יין לבן יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

לכיסוי:

5 תפוחי אדמה

1 כרובית קטנה

3 חלמונים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

כל המנות העיקריות

1 מתחילים עם תערובת הבשר: קוצצים את הבצלים ומעבירים למחבת ברזל רחבה שחוממה מעל אש גבוהה. מערבבים את הבצל בכף עץ ומניחים לו להתייבש מעט ולקבל כוויות זהובות. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בערבוב עד שהבצל מזהיב כולו. קוצצים את השום ומוסיפים אל המחבת יחד עם הבשר.

2 מפוררים את הבשר בכף עץ ומניחים לו להיטגן ולשנות את צבעו לאפרפר.

3 קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה אל הבשר יחד עם הנענע, האזוב והאפונה. מערבבים מעט ויוצקים מעל הכל את היין. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומניחים לתערובת להתבשל כ-20 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

פשטידת רועים לפסח (צילום: דנה סימן טוב,  יח
פשטידת רועים לפסח|צילום: דנה סימן טוב, יח"צ

4 להכנת הכיסוי: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עם מעט מלח עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים. מפרקים את הכרובית לפרחים ומאדים בסיר אידוי על אש בינונית עד שהכרובית מתרככת גם כן. מועכים את הכרובית ותפוחי האדמה יחד עם החלמונים. מתבלים במלח ובפלפל.

5 בתבנית חסינת חום בעלת שוליים גבוהים מסדרים את תערובת הבשר ומעליה מניחים את פירה תפוחי האדמה והכרובית בשכבה אחידה. יוצרים גומות בכיסוי בעזרת כף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים יפה.

6 מגישים חם עם סלט ירוק ורענן.

המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו מכין הדיי עפאים את המנה יחד עם אסתר רדא:

חג שמח!