צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פילה טלה ופירה ירקות שורש

פילה טלה בעשבי תיבול לצד קונפי שום וארטישוק, פירה ירקות שורש, עגבניות צלויות ואספרגוס. מנה מרשימה ששווה את העבודה

איה קרמרמן | מאסטר שף VIP | פורסם 25/03/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפירה:

שורש פטרוזיליה קלוף

ארטישוק ירושלמי קלוף

שמן זית

מלח

לקונפי שום:

ראש שום

שמן זית

מעט מלח

לירקות:

עגבניות שרי

שמן זית

פרוסות שום

תימין חתוך

מלח

אספרגוס

ארטישוק

לפילה טלה:

פילה טלה

תימין/ רוזמרין/ אורגנו טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים שמים שורש פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים מעט שמן זית ומלח ומועכים במוט בלנדר.

2 הקונפי שום: מחממים תנור ל-175 מעלות. חותכים את החלק התחתון של ראש השום, מפזרים מעל שמן זית ומעט מלח ומניחים עם הצד החתוך כלפי למטה על נייר כסף. עוטפים ומכניסים לתנור ל-40 דקות. מוציאים ומועכים היטב במעבד מזון.

3 חותכים את עגבניות השרי לשניים, מוסיפים מעל שמן זית, פרוסות שום, תימין חתוך ומלח ומכניסים לתנור ל-45 דקות.

4 האספרגוס: במחבת חמה קולים את האספרגוס עם מעט שמן זית. משאירים את האספרגוס ירוק וחי.

5 הקונפי ארטישוק: קולפים את הארטישוק, פורסים ומבשלים בשמן זית על אש נמוכה עד לריכוך.

6 הפילה טלה: מפלפלים את הפילה ומפזרים משני הצדדים תימין/ רוזמרין/ אורגנו טרי. מניחים בצד למשך כשעה לפחות.

7 מסירים את הירך ומטגנים לטגן במחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית, עד להשחמה מכל הצדדים.

8 מחממים תנור ל-165 מעלות. מכניסים את הפילה למשך ל7-8 דקות.

9 מניחים בצד ומכסים בנייר כסף למשך 10 דקות. לאחר מכן, פורסים לפרוסות עבות. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.