צילום׃ זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

כשרותי רוסו ניסתה לבחור מתכון סופריטו אחד מנצח לספר שמאגד מתכונים שכל בית צריך, היא בחרה את זה: קבבים שמנמנים מתובלים היטב, פרוסות תפוחי אדמה וארטישוקים ירושלמיים. אוכל פועלים פשוט וטעים שתענוג לאכול

רותי רוסו | המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים | פורסם 26/01/23 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא פשוט לבחור סופריטו אחד מתוך מיליון בשביל הספר. לרוב מככב במטבח שלנו דווקא סופריטו עוף - מעין מאכל עניים ספרדי עם כרעיים של עוף ותפוחי אדמה הנצלים במשך שעה ארוכה בשמן ובשומן העוף עד שהבשר רך ותפוח האדמה מוזהב וספוג בטעמי העוף. סופריטו הוא שם מאוד כללי למשהו שהוא באופן כללי מאוד טעים: טיגון עדין (מהמילה sofreir בספרדית). כמעט כל חומר גלם שתיקחו ותבשלו במעט שמן להרבה זמן ייכנס בקטגוריה הזו של סופריטו, אבל חשוב לזכור שמדובר באוכל פועלים, שרכיביו פשוטים וטעמיו מורכבים, מפותחים מהבישול הממושך, ומנחמים.

 

בחרתי בסופו של דבר בסופריטו קבבים עם ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות במחבת אחת לאורך זמן. הם מגירים את הקרמל וזיכרונות הצלייה שלהם לתוך ציר מתהווה קומוניאלי, ולאחר מכן סופגים ונהנים מהעושר המשותף.

מרכיבים :

לקבב:

400 גרם בקר טחון שמן יחסית

100 גרם בשר כבש טחון או שומן כבש

1 בצל קצוץ (פומפיה או מעבד מזון)

5 ענפים של פטרוזיליה קצוצה

חצי כף תערובת בהרט

10 גרם (1 כף) סולת

לסופריטו:

5 ארטישוק ירושלמי קלוף

5 בצלים קטנים ממש, קלופים

חצי ראש שום מפורק לשיניים קלופות

3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ

חצי כף פפריקה

קצת כורכום

מלח ופלפל שחור

הרבה שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים ביחד את כל חומרי הקציצות ומכדררים לקבבים קטנים.

2 מחממים בסיר רחב שמן בעומק 3 מ”מ וצולים בו את הבצל מכל הצדדים. מוציאים את הבצל, מוסיפים עוד קצת שמן וצולים את הארטישוק הירושלמי מכל הצדדים. מוציאים את הארטישוק, מוסיפים שמן וצולים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהן זהובות מאוד. מוציאים.

3 מכניסים למחבת את הקבבים וצולים אותם היטב בחום גבוה. כשכולם צלויים (אפשר בכמה נגלות) מחזירים את כל הקבבים למחבת ומוסיפים את יתר החומרים, כולל הירקות שכבר צליתם. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים בסיר מכוסה חלקית (אפשר לכסות בנייר אפייה חתוך לעיגול בקוטר הסיר) על אש קטנה עד שכל המים מתאדים.

המטבח של רותי רוסו - כריכת הספר (צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים)
המטבח של רותי רוסו - כריכת הספר|צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים

"המטבח של רותי רוסו: ספר המתכונים שכל בית צריך", הוצאת גורדון ספרים, 139 ש"ח