צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות בקר ברוטב עגבניות שרי

אפשר תמיד לסמוך על אבי שיביא לנו מתכון טוב לקציצות. בגרסה הזאת הן קצת חריפות, קצת מתוקות, ובעיקר - מושלמות לארוחה ביתית ורגועה של סוף שבוע. שנעמיד סיר ונתחיל לכדרר?

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 04/09/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

1 חבילת פטרוזיליה

5-6 עלי בזיליקום

מלח פלפל

1 כפית כמון

2 בצלים חתוכים לרצועות

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שאטה גרוס

20 עגבניות שרי חצויות

חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים בצל קצוץ, עשבי תיבול, מלח, פלפל וכמון, ולשים היטב עד לקבלת עיסת בשר אחידה ונעימה.

2 מחממים שמן זית במחבת או סיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפפריקה, השאטה, מלח ופלפל ואת העגבניות החצויות. מטגנים את הכל כ-10 דקות, מוסיפים את היין ומצמצמים לעוד 10 דקות. סוגרים את הסיר ומניחים בצד.

3 יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים לסגירה של הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 20 דקות עם מכסה סגור על אש נמוכה.

>> לכל המתכונים לראש השנה
>> ראש השנה: ארוחת 6 מנות מושלמת