גלילת בשר עם חרדל ודבש
גלילת בשר בקר המוגשת בשלמות ונפרסת לעיני הסועדים. מנה טעימה ומרשימה בפחות מרבע שעה עבודה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
יש המטגנים לפני כדי לסגור את הבשר, אך מניסיוננו אפשר לדלג על השלב הזה. אם הבשר קפוא, מפשירים אותו במקרר ושוטפים היטב לפני שמתחילים.
מרכיבים (8 מנות):
2 קילו בשר כתף בקר, קשור לגלילה
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית גרגרי חרדל
1 כפית פלפל שחור, גרוס
2 כפות שמן זית
10 שיני שום, כתושות
1 בצל, פרוס לרצועות
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום בגודל 35X55 ס"מ, כשהצד הבוהק כלפי מעלה, ומניחים את הגלילה במרכז.
2 מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים על הגלילה לאורכה ובצדדים.
3 סוגרים את רדיד האלומיניום סביב הגלילה אך מקפידים שלא יהיה צמוד לבשר, כדי שיהיה מקום לנוזלים שיופרשו בצלייה. מעבירים לכלי חסין אש.
4 צולים את הגלילה שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבשר מתרכך. פותחים את רדיד האלומיניום וצולים עד 30 דקות נוספות, להשחמה אחידה. מגישים חם עם הרוטב שנוצר במהלך הצלייה.
* אפשר להחליף את הדבש בריבות מסוגים שונים, כמו מרמלדת תאנים, תמרים או משמש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!