צילום׃ דרור כץ, האתר הקולינרי של פסקל

גלילת בשר עם חרדל ודבש

גלילת בשר בקר המוגשת בשלמות ונפרסת לעיני הסועדים. מנה טעימה ומרשימה בפחות מרבע שעה עבודה

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש המטגנים לפני כדי לסגור את הבשר, אך מניסיוננו אפשר לדלג על השלב הזה. אם הבשר קפוא, מפשירים אותו במקרר ושוטפים היטב לפני שמתחילים.

 

מרכיבים (8 מנות):

2 קילו בשר כתף בקר, קשור לגלילה

1 כף חרדל דיז'ון

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית פלפל שחור, גרוס

2 כפות שמן זית

10 שיני שום, כתושות

1 בצל, פרוס לרצועות

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום בגודל 35X55 ס"מ, כשהצד הבוהק כלפי מעלה, ומניחים את הגלילה במרכז.

2 מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים על הגלילה לאורכה ובצדדים.

3 סוגרים את רדיד האלומיניום סביב הגלילה אך מקפידים שלא יהיה צמוד לבשר, כדי שיהיה מקום לנוזלים שיופרשו בצלייה. מעבירים לכלי חסין אש.

4 צולים את הגלילה שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבשר מתרכך. פותחים את רדיד האלומיניום וצולים עד 30 דקות נוספות, להשחמה אחידה. מגישים חם עם הרוטב שנוצר במהלך הצלייה.

* אפשר להחליף את הדבש בריבות מסוגים שונים, כמו מרמלדת תאנים, תמרים או משמש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!