בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים
תצטרכו להאמין לנו שהמנה הזו, שהיא חגיגה לכל שולחן שבת או חג, תקח מכם בדיוק 5 דקות של עבודה. בלי מיליון מצרכים, בלי שלבי הכנה – כל מה שנדרש זה זמן בתנור (שבמהלכו אתם לגמרי יכולים לשבת רגל על רגל)
- זמן עבודהעשר דקות
 - זמן הכנהיותר משלוש שעות
 - רמת קושיכל אחד יכול
 - כשרות כשר בשרי
 
מרכיבים (8 מנות):
קילו וחצי אסאדו
1 בצל, פרוס לרצועות
5 שיני שום
2 ענפי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. ממקמים את תבנית התנור מתחת לרשת האפייה.
2 מניחים על משטח העבודה שכבה של נייר אלומיניום ומעליה 2 שכבות של נייר אפייה.
3 מניחים על נייר האפייה בצל, שום, בשר ותבלינים. עוטפים היטב בנייר האפייה ובנייר האלומיניום.
4 מניחים את הבשר העטוף על רשת התנור (התבנית מיועדת לספיגת טפטופים, אם יהיו. אם הבשר עטוף היטב סביר שלא יהיו נזילות).
5 אופים בתנור במשך 5 שעות. יתכן שיידרש יותר זמן, תלוי בגודל ואיכות הנתח.
6 מוציאים, מצננים מעט ומפוררים את הבשר.
** אפשר לאכול אותו פשוט ככה בתור מנה עיקרית, והוא גם מומלץ בתוך כריך, כתוספת לפסטה או בתבשיל.
** אפשר להקפיא.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה



בתיאבון!
