בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים

תצטרכו להאמין לנו שהמנה הזו, שהיא חגיגה לכל שולחן שבת או חג, תקח מכם בדיוק 5 דקות של עבודה. בלי מיליון מצרכים, בלי שלבי הכנה – כל מה שנדרש זה זמן בתנור (שבמהלכו אתם לגמרי יכולים לשבת רגל על רגל)

יעל קצב | mako | פורסם 05/10/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (8 מנות):

קילו וחצי אסאדו

1 בצל, פרוס לרצועות

5 שיני שום

2 ענפי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כפית פלפל אנגלי טחון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות. ממקמים את תבנית התנור מתחת לרשת האפייה. 

2 מניחים על משטח העבודה שכבה של נייר אלומיניום ומעליה 2 שכבות של נייר אפייה. 

3 מניחים על נייר האפייה בצל, שום, בשר ותבלינים. עוטפים היטב בנייר האפייה ובנייר האלומיניום. 

4 מניחים את הבשר העטוף על רשת התנור (התבנית מיועדת לספיגת טפטופים, אם יהיו. אם הבשר עטוף היטב סביר שלא יהיו נזילות). 

5 אופים בתנור במשך 5 שעות. יתכן שיידרש יותר זמן, תלוי בגודל ואיכות הנתח. 

6 מוציאים, מצננים מעט ומפוררים את הבשר. 

** אפשר לאכול אותו פשוט ככה בתור מנה עיקרית, והוא גם מומלץ בתוך כריך, כתוספת לפסטה או בתבשיל.

 ** אפשר להקפיא.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים (צילום: יעל קצב)
בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים. זה משהו שבאמת אפשר לחסל|צילום: יעל קצב
בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים (צילום: יעל קצב)
בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים. עדיין יושבים רגל על רגל?|צילום: יעל קצב

 

בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים (צילום: יעל קצב)
בשר מפורק בתנור ב-5 מרכיבים. לא יאמינו לכם כמה זה קל|צילום: יעל קצב

בתיאבון!