צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
אורז בניחוח משכר של בהרט עם כבדי עוף ובטטות
הכנת כבדים לא צריכה להיות סיפור מסובך. זרקו לסיר בטטות מהמקרר ואורז מהמזווה, טגנו קצת, סגרו במכסה - וקבלו תוך פחות משעה ארוחה מוכנה ועשירה בסיר אחד
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 26/10/21
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
אם אתם שומרי כשרות, תוכלו להכשיר בקלות את הכבד בעזרת ברנר, בטרם הטיגון והבישול: צורבים את הכבדים מעל לרשת במשך כמה דקות, ואז ניגשים להוראות ההכנה של המתכון.
מרכיבים (5 מנות):
1 בצל קצוץ
500 גרם כבד נקי משומן
4 שיני שום קצוצות
כוס וחצי אורז בסמטי
1 בטטה קלופה ומגוררת
חופן כוסברה קצוצה
כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל ביחד עם הכבד כ-4-5 דקות.
2 מוסיפים את השום והאורז ומערבבים בעדינות עוד כ-3 דקות.
3 מוסיפים את יתר המצרכים יחד עם 3 וחצי כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
4 מחכים עוד 10 דקות, ורק אז פותחים את המכסה.
5 אפשר להוסיף לתבשיל כוס אפונה קפואה.
* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!