צילום׃ דניאל בר און

סופלה אווז ופרגית

סופלה עדין ואוורירי עם אווז, פרגיות וציר בשר לצד פטריות צרובות במחבת ותפוחי אדמה אפויים. כל זה במאמץ של עשרים דקות בלבד

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 20/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חזה פרגית
1/2 חזה אווז
ציר בקר
בצלצלי שאלוט קלופים
3 כפות קמח
מלח
פלפל
ביצים

לתפוחי אדמה:

תפוחי אדמה
שמן זית
חמאה
מלח
פפריקה אדומה

לפטריות:

סלסילת פטריות שמפיניון
שמן זית
בצלצלי שאלוט
חומץ בלסמי
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את הפרגית, האווז והשאלוט. מוסיפים את ציר הבקר, הקמח, המלח, הפלפל וביצה אחת. מערבבים לעיסה נעימה.

2 במיקסר או ביד מקציפים 2 חלבונים  לקצף יציב. את ההקצפה מוסיפים לתערובת עד שהיא הופכת להומוגנית. בתבנית משמנים ויוצקים חלק מהתערובת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, ל-25 דקות ומוציאים כשזהוב.

3 תפוחי האדמה: בסיר עם מים מבשלים עד לריכוך. מוציאים ומייבשים. בתבנית שמים מחממים שמן זית וחמאה, מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופפריקה אדומה. אופים עד להשחמה.

4 במחבת צורבים פטריות שמפיניון, מוסיפים שמן זית, בצלצלי שאלוט או שום, מטגנים כמה דקות נוספות. מזליפים מעל חומץ בלסמי, מצמצמים דקה נוספת ומתבלים במלח ופלפל. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים