צילום׃ אריאל עפרון, סוליקה

צלי בקר עם בצקניות

צלי הבשר הזה הוא מצוין, אנחנו לא אומרים, אבל ההתרגשות האמיתית שלנו היא בכלל מהבצקניות - תוספת קטנה ופשוטה שמקפיצה תבשילים ומרקים לרמת המיתולוגיה. ומה יש לנו שם בסך הכל? קמח, ביצים, מלח-פלפל ומים. נס

אבי ביטון | סוליקה | פורסם 30/12/21 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו וחצי בשר כתף מספר 5 או צלעות מספר 2, חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ

שמן קנולה לטיגון

5 בצלים, קצוצים

3 עלי דפנה

4 כדורי פלפל אנגלי

2 גבעולי סלרי, קצוצים

1 כף שטוחה פלפל שחור טחון (לא להיבהל, זו הכמות)

1 כף סוכר חום

1 כף מלח

לבצקניות:

2 כוסות קמח לבן

חצי כוס מים רותחים

2 ביצים

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים במעט שמן קנולה בסיר גדול ורחב עד להשחמה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 3 וחצי שעות.

2 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את הקמח עם המים הרותחים, הביצים, המלח והפלפל השחור לבצק חלק, גמיש ונוח לעבודה (אם צריך ניתן להוסיף כף קמח). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 בינתיים ממלאים סיר גדול עם מים וכף גדושה של מלח. מביאים לרתיחה.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר. צובטים מהבצק חתיכות בגודל של גולה, זורקים למים ומבשלים 6 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה משומנת מעט, כדי שלא יידבקו. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.

5 מגישים את הבצקניות עם הבשר.

בסוף השבוע הקרוב (חמישי ושישי, 28-29.1) יתקיים ספיישל אוכל אשכנזי בכל סניפי סוליקה ובאתר.

>>לתפריט המלא והזמנות

סוליקה. איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19, תל אביב | חבצלת השרון 35, הרצליה. 03-9595525