צלי בקר עם בצקניות
צלי הבשר הזה הוא מצוין, אנחנו לא אומרים, אבל ההתרגשות האמיתית שלנו היא בכלל מהבצקניות - תוספת קטנה ופשוטה שמקפיצה תבשילים ומרקים לרמת המיתולוגיה. ומה יש לנו שם בסך הכל? קמח, ביצים, מלח-פלפל ומים. נס
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
קילו וחצי בשר כתף מספר 5 או צלעות מספר 2, חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ
שמן קנולה לטיגון
5 בצלים, קצוצים
3 עלי דפנה
4 כדורי פלפל אנגלי
2 גבעולי סלרי, קצוצים
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון (לא להיבהל, זו הכמות)
1 כף סוכר חום
1 כף מלח
לבצקניות:
2 כוסות קמח לבן
חצי כוס מים רותחים
2 ביצים
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים במעט שמן קנולה בסיר גדול ורחב עד להשחמה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 3 וחצי שעות.
2 בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את הקמח עם המים הרותחים, הביצים, המלח והפלפל השחור לבצק חלק, גמיש ונוח לעבודה (אם צריך ניתן להוסיף כף קמח). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 בינתיים ממלאים סיר גדול עם מים וכף גדושה של מלח. מביאים לרתיחה.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר. צובטים מהבצק חתיכות בגודל של גולה, זורקים למים ומבשלים 6 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה משומנת מעט, כדי שלא יידבקו. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.
5 מגישים את הבצקניות עם הבשר.
בסוף השבוע הקרוב (חמישי ושישי, 28-29.1) יתקיים ספיישל אוכל אשכנזי בכל סניפי סוליקה ובאתר.
סוליקה. איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19, תל אביב | חבצלת השרון 35, הרצליה. 03-9595525