צילום׃ אסף מזרחי, "שבת עם חן"

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות

כל מי שמכיר את הבלוג "חן במטבח" יודע שהמתכונים של חן לא מפספסים כלום - הם תמיד ברורים עד הפיפס האחרון, תמיד מדויקים ותמיד מניבים אוכל ביתי מעולה. אז שומעים? עכשיו יש גם ספר

חן מזרחי | "שבת עם חן" | פורסם 07/02/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יש לי רק שתי מילים בשבילכם – תבשיל חלומי! קורה כאן איזה קסם בסיר שהופך את השילוב בין בשר, עגבניות וחצילים לעונג שאין כמותו.

מרכיבים (6 מנות):

לחצילים:

2 חצילים בינוניים

1 כף מלח

לטיגון:

שמן קנולה

לתבשיל:

רבע כוס שמן קנולה

קילו וחצי בשר בקר לבישול ארוך (פילה מדומה מס' 6, צלי כתף מס' 5 או צלעות מס' 2), חתוך לקוביות

2 בצלים, חצויים וחתוכים לרצועות דקות

6 שיני שום, חצויות

1 כף פפריקה מרוקאית בשמן

1 כפית כורכום

חצי כפית ראס אל חנות

חצי כפית כמון טחון

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות

2 כפות סילאן

500 גרם עגבניות שרי

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מכינים את החצילים: קולפים את החצילים לאורך בדוגמת זברה - קולפים פס, ואז לא קולפים וכן הלאה. חותכים את החציל לקוביות גדולות. מניחים במסננת גדולה מעל קערה ומפזרים מלח. מערבבים בידיים ומניחים לחצילים להגיר נוזלים שעה עד שעתיים.

2 מנגבים את קוביות החצילים היטב ממלח וממים בעזרת נייר סופג.

3 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה על להבה גבוהה. מטגנים את קוביות החצילים עד שהן זהובות ושחומות. עדיף לטגן בשתי נגלות כדי לא לצופף מדי את המחבת. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

4 מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר גדול או במחבת סוטאז' על להבה גבוהה. מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה ומוציאים לצלחת.

5 מוסיפים בצלים ומטגנים עד להזהבה, תוך גירוד תחתית הסיר בכף עץ לשחרור המשקעים מטיגון הבשר. אם הבצל מתחיל להישרף, מוסיפים מעט מים.

6 מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות וסילאן ומערבבים.

7 מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 3 דקות. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מוסיפים מים רותחים לכיסוי המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 2-3 שעות, או עד שהבשר רך מאוד.

8 מוסיפים חצילים מטוגנים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה פתוח מעט 15-20 דקות.

9 אם רוצים תבשיל שחום במיוחד, מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל וצולים את התבשיל ללא מכסה במדף העליון 5-10 דקות, או עד שהוא משחים.

המתכון מתוך "שבת עם חן: מתכונים ביתיים לכל סוף שבוע". להזמנת הספר

** התבשיל נשמר עד 5 ימים בכלי אטום במקרר.