בחש בוכרי אמיתי

כשיש לכם חברה בוכרית, היא יכולה ללמד אתכם להכין בחש אמיתי, תבשיל עשיר של בשר, אורז ועשבי תיבול. ולמרות שכמעט לא מוסיפים לאורז מים, למרבה ההפתעה הכל יוצא פשוט מושלם ברמה של ללקק את האצבעות

יעל קצב | mako | פורסם 21/10/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (4 מנות):

כוס וחצי אורז עגול שטוף

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

חצי צרור שמיר

חצי קילו בשר אונטריב או אסאדו, חתוך לקוביות בינוניות

100 גרם שומן כבש, טחון או מגורר בפומפייה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כמון

3 כפות שמן

4 כפות מים

אופן ההכנה:

1 ממלאים מים עד קצת יותר מחצי הגובה של סיר בינוני ומביאים לרתיחה. 

2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

3 מעבירים את התערובת לשקית קוקי גדולה או 2 בינוניות. מוציאים מהשקית את האוויר וסוגרים אותה היטב בגובה 3 אצבעות מהאורז. חשוב שלא יישאר אוויר בשקית אחרת היא תצוף במים. 

4 מכניסים את השקית לסיר עם המים הרותחים כך שהמים מכסים את האורז. 

5 מבשלים על להבה בינונית למשך שלוש שעות וחצי: שעה וחצי על צד אחד ולאחר מכן הופכים לעוד שעתיים לצד השני. המים עשויים להתאדות, אז מוסיפים עוד במידת הצורך. 

6 מוציאים את השקית מהמים, פותחים בזהירות ומגישים. ** ודאו שהאורז והבשר התרככו. אם לא המשיכו את הבישול במים לעוד חצי שעה.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בחש בוכרי אמיתי.  (צילום: יעל קצב)
בחש בוכרי אמיתי. מערבבים הכל ביחד בקערה |צילום: יעל קצב
בחש בוכרי אמיתי (צילום: יעל קצב)
בחש בוכרי אמיתי. לא ייאמן כמה זה רך|צילום: יעל קצב

בתיאבון!