לזניה כרוב טעימה ומשביעה

בואו נעשה עסק: אתם לא תספרו לאיטלקים שהכנו לזניה מעלי כרוב, ואנחנו נשתף אתכם במתכון שיוציא לכם מנה טעימה בשיגעון, מזינה ובריאה וממש ממש קלה להכנה. דיל?

יעל קצב | mako | פורסם 16/10/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (4 מנות):

(לתבנית מלבנית בגודל 24*30):

1 כרוב בינוני

חצי קילו בשר טחון

2 כפות שמן זית

1 בצל

1 עגבנייה, מגוררת

1 כף רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

חצי כפית אורגנו

חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

2 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

1 כף סילאן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 

2 חותכים ומסירים את בסיס הכרוב ומקלפים בעדינות את העלים. אין צורך לבשל את הכרוב לפני וזה בסדר גמור אם הוא נקרע קצת. 

3 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ. 

4 מוסיפים עגבנייה מגוררת, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה. מערבבים היטב. 

4 מניחים 2 שכבות עלי כרוב בתבנית מלבנית. מניחים עליהם שכבה מתערובת הבשר. ממשיכים לשכבה נוספת של כרוב ומעליה בשר וכן הלאה, כ-2-3 שכבות דקות יחסית כשהשכבה העליונה היא כרוב. 

5 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הלזניה. 

6 מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע עד לריכוך מלא של הכרוב. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות עד שהלזניה מקבלת גוון שחום. 

7 מוציאים מהתנור, ממתינים שהלזניה תתייצב מעט ומגישים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

לזניה כרוב (צילום: יעל קצב)
לזניה כרוב. יש בשר, יש שכבות, מדובר בלזניה!|צילום: יעל קצב
לזניה כרוב (צילום: יעל קצב)
לזניה כרוב. תראו איזו יפה|צילום: יעל קצב
לזניה כרוב. שילוב בין המאפה האיטלקי לכרוב ממולא (צילום: יעל קצב)
לזניה כרוב. שילוב בין המאפה האיטלקי לכרוב ממולא|צילום: יעל קצב

בתיאבון!