לזניה כרוב טעימה ומשביעה
בואו נעשה עסק: אתם לא תספרו לאיטלקים שהכנו לזניה מעלי כרוב, ואנחנו נשתף אתכם במתכון שיוציא לכם מנה טעימה בשיגעון, מזינה ובריאה וממש ממש קלה להכנה. דיל?
- זמן עבודהעשרים דקות
 - זמן הכנהעד שעתיים
 - רמת קושיכל אחד יכול
 - כשרות כשר בשרי
 
מרכיבים (4 מנות):
(לתבנית מלבנית בגודל 24*30):
1 כרוב בינוני
חצי קילו בשר טחון
2 כפות שמן זית
1 בצל
1 עגבנייה, מגוררת
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
חצי כפית אורגנו
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב:
2 כוסות מים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף סילאן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 חותכים ומסירים את בסיס הכרוב ומקלפים בעדינות את העלים. אין צורך לבשל את הכרוב לפני וזה בסדר גמור אם הוא נקרע קצת.
3 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים בשר טחון ומפוררים אותו היטב בעזרת כף עץ.
4 מוסיפים עגבנייה מגוררת, רסק עגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה. מערבבים היטב.
4 מניחים 2 שכבות עלי כרוב בתבנית מלבנית. מניחים עליהם שכבה מתערובת הבשר. ממשיכים לשכבה נוספת של כרוב ומעליה בשר וכן הלאה, כ-2-3 שכבות דקות יחסית כשהשכבה העליונה היא כרוב.
5 מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומוזגים מעל הלזניה.
6 מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף ומכניסים לתנור למשך שעה ורבע עד לריכוך מלא של הכרוב. מסירים את הכיסוי ואופים 15 דקות נוספות עד שהלזניה מקבלת גוון שחום.
7 מוציאים מהתנור, ממתינים שהלזניה תתייצב מעט ומגישים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה



בתיאבון!
