
צילום׃ mako אוכל
פשטידת בשר ואטריות של סבתא לורה
מתכון של חמותי (לורה גבאי ז"ל), אישה מדהימה. עד היום הילדים (שהם כבר הורים בעצמם) יודעים שזו הפשטידה של סבתא לורה שלהם! פשטידה מדהימה - פשוט ללקק את הצלחת!
גhilda | מתכוני גולשים
| פורסם 08/12/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 בצל גדול, קצוץ
שמן, לטיגון
חצי ק"ג בשר טחון
3 גזרים, מגוררים בפומפייה
3 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
כף אבקת מרק
מים רותחים
חצי חבילת אטריות בינוניות
2 ביצים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומטגנים את הבצל להזהבה.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד לשינוי צבע. מוסיפים את הגזרים ומערבבים.
3 מערבבים בקערה רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים עד שאין גושים.
4 שופכים את הנוזל על תערובת הבשר, מערבבים ומניחים בצד. בינתיים מרתיחים מים ומבשלים את האטריות כמו שכתוב על האריזה.
5 מסננים את האטריות ושופכים אותן על תערובת הבשר.
6 טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים לבשר והאטריות.
7 מערבבים הכל, מעבירים לתבנית בינונית משומנת היטב ואופים בתנור 35-40 דקות.