לחמג'ון ביתי
לחמג'ון היא מהמנות שבדרך כלל מזמינים במסעדות, אבל כשעוצרים לרגע לחשוב על זה - אין שום סיבה לא להכין אותן בבית. גם פחמימה, גם בשר, אפילו קצת ירק יש שם - והטעם? אלוהים, איזה טעם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לבשר:
500 גרם בשר בקר טחון (כתף או אנטרקוט)
500 גרם בשר כבש טחון, עם השומן
2 בצלים, קצוצים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי כוס צנוברים קלויים
20-25 עגבניות שרי, קצוצות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
3 כפות שמן זית
לבצק:
800 גרם קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 כפות גדושות סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק (הוא צריך זמן לנוח): מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים.
2 מוסיפים את השמן והמים הפושרים ולשים 2-3 דקות.
3 מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות. אם הבצק רך ודביק מדי - ניתן להוסיף מעט קמח. אם הוא קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים.
4 יוצרים מהבצק כדור, מעבירים לקערה מקומחת, מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
כל הסרטונים המלאים מחכים לכם בערוץ "שוגר דדיז" ביוטיוב
גם אתם אבות מבשלים? הצטרפו לקבוצת שוגר דדיז, ושלחו לנו מתכונים, תמונות וסרטונים
5 בינתיים מכינים את תערובת הבשר: מערבבים את הבקר והכבש בקערה גדולה. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הצנוברים הקלויים, העגבניות והתבלינים.
6 מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב, עד שכל החומרים מתחברים.
7 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו ל-4. מרדדים כל חלק ומניחים על תבנית אפייה משומנת.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מסדרים רבע מתערובת הבשר על כל יריעת בצק ואופים 30-40 דקות.