צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

את הסיר הזה יונית צוקרמן מכירה מילדות, אבל רק כשהפכה לאמא היא השכילה להתאהב בו בעצמה. בשר רך רך שנופל מהמזלג, קוביות גדולות של תפוחי אדמה, חתיכות יפות של גזר ורצועות פלפל - מה עוד אפשר לרצות מארוחה?

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 14/02/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 604 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את המנה של היום אמא שלי הייתה מכינה לנו באופן קבוע אחת לחודש. כשגדלים בבית עם הרבה אחים, לכל אח יש את המאכל שהוא הכי אוהב – וזה הסיר שאחי ואחותי הגדולה הכי אהבו. אני אישית תמיד העדפתי ארטישוק עם קציצה ולא הבנתי על מה המהומה, ורק שגדלתי, הפכתי לאמא וחיפשתי בעצמי רעיונות מה לבשל לילדים – התחלתי להכין אותו והתאהבתי.

 

היום אם תשאלו את המשפחה שלי על הסיר הזה תראו איך כולם, בלי יוצא מן הכלל, אוהבים אותו בטירוף, גם באמצע השבוע או בסתם יום חורפי. המתכון פשוט מאוד להכנה, ועם קצת אורז לבן – זה סוגר לכם יופי של ארוחת שבת.

 

לבלוג של יונית - מלכת המטבח

מרכיבים :

קילו וחצי בשר מספר 5, חתוך לקוביות

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי

חצי כפית כורכום

2-3 כפות שמן, לטיגון

3-4 בצלים, פרוסים

כף סוכר

פלפל אדום, חתוך לרצועות

כף יפה של פפריקה, מתוקה או חריפה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף (או עוד כף שטוחה של מלח)

4-5 תפוחי אדמה בינונים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 גזרים, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכניסים את קוביות הבשר לסיר לחץ עם עלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום. מכסים במים ומבשלים 45 דקות מרגע הרתיחה (אם אין סיר לחץ – מבשלים שעה וחצי בסיר רגיל).

2 מוציאים את הבשר ומסננים את נוזלי הבישול. שומרים אותם להמשך. בשלב הזה אפשר להמשיך בהכנה או להעביר את הבשר למקרר ללילה, כדי להמשיך למחרת.

3 מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסוכר ואת הפלפל האדום וממשיכים לטגן.

4 מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה והגזר, ומכניסים את קוביות הבשר. מערבבים ומוסיפים את נוזל הבישול של הבשר עד לכיסוי.

5 מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה-בינונית.