צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
קציצות בקר ולחם בציפוי פריך
הסודות של הקציצות האלה: לחם רטוב בתערובת, טחינה במעבד מזון וציפוי כמו של שניצל. התוצאה: פריכות אלוהית שמתחלפת באמצע הביס ברכות הרמונית וכיפית. ככה מרגישה קציצה שהיא בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 24/01/24
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר בקר טחון
150 גרם חלה יבשה או לחם (שנשאר משבת)
בצל בינוני, קלוף
2 שיני שום
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור כוסברה
כפית שטוחה בהרט לקובה
חצי כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח (או לפי הטעם)
לציפוי:
כוס קמח לבן
3 ביצים, טרופות
כוס וחצי פירורי לחם
אופן ההכנה:
1 משרים את החלה בקערת מים לשתי דקות. סוחטים היטב ומעבירים למעבד המזון.
2 מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה וטוחנים למחית. מעבירים לקערה.
3 מוסיפים בשר טחון ותבלינים ולשים בידיים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
4 יוצרים קציצות בידיים רטובות ומשטחים מעט. מצפים כל קציצה בקמח, ואז בביצה טרופה ופירורי לחם.
5 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
בתיאבון!