נזיד שעועית ותרד (בְּקָייְלָה)
מתכון שדורש סבלנות, אבל מתגמל על כל דקה שבה עמדתם מעל הסיר וטיפלתם במסירות בתרד עד שנהיה כהה כהה. טעים בטירוף, חגיגי והכי חשוב: מושלם עם בשר או בלי. הנה מנה שחייבים להכין עד סוף החורף הנוכחי
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
לתבשיל זה, הנהוג במטבח הטוניסאי, מרקם של נזיד, והוא נחשב למעדן חגיגי וטעים להפליא. הבְּקָייְלָה יכולה להיות ארוחה בפני עצמה או נזיד צמחוני המוגש כתוספת לקוסקוס. נוהגים לאכול אותו עם בשר ראש, אך כדי למזער את כמות השומן בתבשיל, כדאי להשתמש בבשר כתף. אם מוגשת ארוחת קוסקוס עשירה הכוללת בשר במרק וקציצות בשר, אפשר בהחלט לוותר על הבשר בָּבְּקָייְלָה.
מרכיבים :
1/2- 1 ק"ג קוסקוס מוכן
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול
250 גרם בשר בקר כתף טרי או נתח אוסובוקו
4 כפות גדושות מחית תרד (מתכון למטה)
רבע ק"ג שעועית לבנה מבושלת במים, שטופה ומסוננת
2 כוסות כוסברה קצוצה
כוס עלי נענע קצוצים
ראש שום קטן מקולף וקצוץ
חצי פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למחית התרד:
1 ק"ג עלי תרד ירוק טרי או עלי סלק לבן - מנגולד (ניתן לרכוש בשקיות מוכנות. לא להיבהל מהכמות. בעת הבישול התרד מצטמצם).
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
1 מכינים את מחית התרד: שוטפים היטב את העלים משאריות חול, מייבשים וקוצצים בקוצץ ירקות.2. שמים את השמן בסיר בינוני ורחב.
3 מוסיפים בהדרגה את כל התרד הקצוץ תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
4 מערבבים על אש נמוכה מאוד, עד שהתרד מצטמצם והופך כמעט לשחור. תהליך זה יכול להימשך כשעתיים ויותר (אם נשארה מחית, מוסיפים שמן עד לכיסוי מוחלט ושומרים במקרר לפעם הבאה).
5 מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה וכן את הבשר.
6 מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד לריכוך.
7 מוסיפים את מחית התרד ומערבבים.
8 מוסיפים את השעועית, חצי מכמות הכוסברה, הנענע, השום, הפלפל החריף והתבלינים.
9 מוסיפים מים עד גובה 3/4 הסיר ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה נוספת.
10 מוסיפים לקראת סוף הבישול את חצי כמות הכוסברה שנותרה.
11 מגישים חם על מצע של קוסקוס.