צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
קדירת בשר וכרובית
מעבר ליופי ולצורה המהממת של הכרובית שנשמרת בבישול הארוך - זה פשוט אחד הסירים הטעימים שאפשר להכין לפסח, ובכלל. ההכנה עצמה לא מסובכת בכלל, האתגר האמיתי הוא להמתין שהכל יהיה מוכן בתום הבישול האיטי
ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen
| פורסם 16/04/24
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו בשר צלעות (מס׳ 2), חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
ראש שום קלוף
2 יחידות פלפל שושקה חתוך
2 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
כרובית שטופה מפורקת לפרחים
תבלינים:
כפית רסק עגבניות
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
שליש כוס שמן זית
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 חממים תנור ל-160 מעלות חום סטטי.
2 מחממים שמן זית בסיר מותאם לתנור (ממליצה על יציקה), מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב במשך עד הזהבה מכל הצדדים.
3 מוסיפים את הבצל, העגבניות, הפלפל, השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ 10 דקות יחד.
4 מסדרים את הכרובית בסיר ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעברים לתנור.
5 מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
בתיאבון וחג שמח!