מפרום כרוב

רגילים להכין את מפרום שלכם על בסיס תפוח אדמה? זה נהדר, אבל אנחנו רוצים להזמין אתכם להכיר מפרום קצת אחר, הרבה פחות פחמימתי והרבה יותר קל לתפעול. חברים, מתברר שכרוב הוא החבר הכי טוב של המפרום שלכם

יעל קצב | mako | פורסם 01/07/25 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

 

מרכיבים :

ל-20 יחידות:

1 כרוב

למילוי:

חצי קילו בשר טחון

חצי צרור פטרוזיליה

1 בצל, קצוץ

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי

לטיגון:

1 כוס קמח

3 ביצים, טרופות

שמן לטיגון

לרוטב:

1 בצל, קצוץ

מעט שמן, לטיגון

2 שיני שום, כתושות

1 פחית עגבניות מגוררות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי

1 כף פפריקה מתוקה

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מרככים את הכרוב: עוטפים את הכרוב בניילון נצמד ומכניסים ל-15 דקות למיקרו. לאחר מכן העלים ייפרדו בקלות.

2 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את מצרכי המילוי עד לאיחוד.

3 מילוי הכרוב: מניחים עלה כרוב על משטח העבודה. מניחים על חצי מהעלה כ-3 כפות של מילוי ומהדקים.

4 מקפלים את החצי השני של העלה על תערובת הבשר (ראו בסרטון) ומניחים בצד. חוזרים על הפעולות עם כל העלים.

5 מחממים במחבת שמן בגובה של כ-2 ס"מ.

6 טובלים את העלים הממולאים בקמח ואז בביצים הטרופות ומטגנים כדקה מכל צד. מוציאים לנייר סופג.

7 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר יחסית שטוח. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

8 מכניסים את המפרום לרוטב. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.

** את שלב הבישול אפשר לעשות בתנור: מערבבים את מרכיבי הרוטב בתבנית, מכניסים את המפרום המטוגן וצולים כשעה וחצי ב-180 מעלות.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה 

מפרום כרוב (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מפרום כרוב|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!