צילום׃ שי בן אפרים, יחסי ציבור

נזיד חומוס, צוואר בקר, ירקות שורש ועלי תרד

תבשיל בשר מופלא ועשיר בטעמים, עם קוביות בקר עסיסיות, ירקות שורש וגרגרי חומוס

שף אבי אשכנזי | מסעדת קערות | פורסם 21/11/12 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס

1 ק"ג צוואר בקר

3 יחידות שורש פטרוזיליה

3 יחידות שורש סלרי

200 גרם שורש ארטישוק (ארטישוק ירושלמי)

3 גזרים גדולים

2 בצלים גדולים

10 שיני שום

0.5 ק"ג עלי תרד שטופים

כף מלח

חצי כף פלפל שחור

כפית כמון

5 כפות שמן סויה

אופן ההכנה:

1 משרים את גרגירי החומוס כ-12 שעות במים במקרר.

2 חותכים את הבשר לקוביות בגודל בינוני. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות. מפרידים את עלי התרד מהענפים.

3 מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ואחרי שהשמן התחמם מוסיפים את הירקות לפי הסדר: קודם הבצל, אחרי זה את השורשים, הגזר והשום. מטגנים אותם קלות כדי שיקבלו צבע אבל שלא יתרככו יותר מדי.

4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים.

5 מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים, התבלינים ואת עלי התרד, מערבבים את הסיר טוב למשך 2-3 דקות ומוספים מים עד לכמה סנטימטרים מעל התבשיל.

6 מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ-4 שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך. (במהלך הבישול הבשר יהפוך לצמיגי ורק לאחר מספר שעות הוא יהפוך לנימוח ונעים למאכל אז נא להאזר בסבלנות).

7 לכל אורך הבישול יש לערבב מפעם לפעם ויש לשים לב שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים. אחרי כ-4 שעות ולאחר שראינו שהבשר באמת רך מכבים את האש ומגישים חם.