צילום׃ דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

דרך יצירתית וטעימה לנצל אורז לבן מאתמול. אם מכינים אורז במיוחד, רצוי להכינו יום קודם

בני סיידא | הכל במחבת, הוצאת מודן | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

לכדורי הבשר:

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל, מגורר גס

1 תפוח אדמה, מגורר דק

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית בהרט 

שמן, לטיגון חצי עמוק

לאורז ולירקות:

6 כפות שמן

2 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות דקות

1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון, פרוסות

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 גזר, חתוך לגפרורים

1 זוקיני, חתוך לגפרורים

1 כוס פרחי כרובית קטנים

3 כוסות אורז מבושל, קר מאוד

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק

3 בצלים ירוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 להכנת כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים (פרט לשמן), וצרים מהתערובת כדורים קטנטנים. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה.

2 להכנת הירקות: מחממים במחבת גדולה 3 כפות מהשמן, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב 7 דקות. מעבירים לקערה.

3 להרכבת המנה: מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות.

4 מחזירים למחבת את הירקות וכדורי הבשר, מתבלים במלח ופלפל, ברוטב סויה ורוטב צ'ילי ומערבבים. מטגנים 2 דקות נוספות.

5 מחלקים למנות, מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!