צילום׃ haru, ShutterStock

כרוב ממולא בטעם אלוהי

בלי טריקים, בלי שטיקים, רק עלי כרוב ממולאים בתערובת של אורז ובשר בתיבול ביתי טעים טעים. נסו את המתכון הזה פעם אחת, ומהר מאוד לא תהיה לכם ארוחת שבת בלעדיו

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 22/08/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 178 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו לכרוב ממולא, וכל אחד הכי אוהב את המתכון של עצמו, ובכל זאת - אנשים כל הזמן שואלים אותי "סמדי, איך ממלאים כרוב?". אז הנה מתכון שלם עם כל ההסברים, וגם תמונות להמחשה. איך ממלאים כרוב? בדיוק ככה.

מרכיבים :

1 כרוב שמנמן

1 כוס אורז

300 גרם בשר טחון

חצי חבילה כוסברה, קצוצה

חצי חבילה פטרוזיליה, קצוצה

בצל

חצי כף פפריקה

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית כורכום

מלח

לרוטב:

בצל

מעט שמן לטיגון

5 כפות רסק עגבניות

כף פפריקה

פלפל שחור גרוס

אבקת מרק עוף (לא חובה, אפשר להחליף במלח)

2 כוסות מים רותחים

1 לימון

אופן ההכנה:

1 ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו (דרך נוספת היא להכניס את הכרוב למקפיא ללילה שלם. כשמוציאים אותו משם העלים רכים).

2 מכינים אורז רגיל (כוס אורז, שתי כוסות מים) ומניחים להתקרר.

3 שמים את הבשר הטחון בקערה, מגררים פנימה בצל ומוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה. מוסיפים את האורז המוכן ומתבלים בפפריקה, כורכום, פלפל לבן ומלח לפי הצורך.

4 לוקחים עלה כרוב, מסירים ממנו את החלק הקשה (ה"עורק" הראשי) ופורסים על משטח העבודה. מניחים במרכז העלה מעט מהמילוי ומקפלים: סוגרים משמאל ואז מימין, ומגלגלים עד שנוצר מעין אגרול. ממשיכים כך עם כל העלים.

כרוב ממולא של סמדי - העלה והמלית (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין
כרוב ממולא של סמדי - העלה הממולא (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין

5 מסדרים את העלים המגולגלים צמוד צמוד בתבנית חד פעמית (או סיר שטוח שיכול להיכנס לתנור), כשהסגירה כלפי מטה.

6 מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות, מטגנים קלות בסיר קטן ומוסיפים את רסק העגבניות. מתבלים בפפריקה, פלפל שחור גרוס ומרק עוף או מלח, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומבשלים דקה.

7 מכבים את הלהבה וסוחטים לתוך הסיר לימון שלם. מערבבים, ושופכים את הרוטב על הכרוב שבתבנית.

8 מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר אלומניום, ואופים 40 דקות ב-180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, לצמצום הנוזלים. אפשרות נוספת: מבשלים את הממולאים על להבה נמוכה.