צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

פילאף אורז וירקות עם קציצות בשר, צנוברים ופיסטוק חלבי

מתכון שהוא ארוחה שלמה, עשירה בירקות ותבלינים, צבעונית וקלה להכנה

בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר | פורסם 09/12/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לקציצות הבשר:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל גדול, מגורר גס

1 תפוח אדמה, מגורר דק

חופן פטרוזיליה, קצוצה

4 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפיות בהרט (תערובת תבלינים)

2-1 ביצים

שמן, לטיגון

לפילאף אורז וירקות:

1 חציל בקליפתו, חתוך לקוביות

2 זוקיני, חתוכים לקוביות

2 פלפלים, חתוכים לקוביות

1 סלסילה (כ-250 גרם) פטריות שמפיניון, חצויות

שמן, לטיגון חצי עמוק

חצי כוס שמן זית

1 בצל, קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי

1 כוס אפונה קפואה

3 כפות עיטורי עגבניות מיובשות

2 כוסות עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, בצל ירוק), קצוצים

חצי כפית מכל סוג: ראס אל־חנות, כמון, זנגוויל, אגוז מוסקט

חצי כפית מכל סוג: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום

חצי כפית כוסברה טחונה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 וחצי כוסות מרק עוף צח

להגשה:

100 גרם צנוברים, קלויים

100 גרם פיסטוק חלבי קלוף, קלוי

אופן ההכנה:

1 להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים (פרט לשמן) ומערבבים. בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות קטנטנות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שישחימו.

2 להכנת הפילאף: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס״מ) ומטגנים כל ירק בנפרד עד להזהבה: חציל, זוקיני, פלפלים ופטריות. מעבירים למסננת.

3 בסיר בינוני מחממים שמן זית מוסיפים בצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות, מוסיפים את הירקות המטוגנים, האפונה, עיטורי העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים 3 דקות.

4 מוסיפים את מרק העוף הצח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מכבים.

5 מוסיפים לסיר את קציצות הבשר מכסים את הסיר ומשהים ל-10 דקות.

6 לפני ההגשה, מערבבים את תכולת הסיר ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל צנוברים ופיסטוקים ומגישים.