טבעות קישואים ממולאות
כולנו מכירים קישואים ממולאים, גם אם מעולם לא הכנו כאלה בעצמנו, אבל קישואים ממולאים כמו אלה של עינב בובליל לא פגשנו, ובטח שלא אכלנו. עכשיו זה עומד סוף סוף להשתנות
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
4 קישואים בינוניים, פורסים לפרוסות של כ-2 ס"מ
למלית:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית ראס אל חנות
חצי בצל, מקולף ומגורר
3 שיני שום קלופות וכתושות
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן
חצי בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קורט צ'ילי גרוס
1 כפית כורכום
1 כפית ראס אל חנות
2 כפיות סילאן
1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
כוס וחצי (360 מ"ל) מים
מלח
פלפל שחור
להגשה: כף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
אפשרות: 2 כפות דבש
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-190 מעלות.
2 הרוטב: יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה כ-4 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הסילאן ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות וכוס אחת מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-30 דקות.
4 בינתיים מרוקנים את הליבה מפרוסות הקישוא וקוצצים דק.
5 המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את ליבת הקישוא ומערבבים שוב.
6 יוצרים מהמלית קציצות בקוטר כ-4 ס"מ. ממלאים את פרוסות הקישואים בקציצות (הן יבלטו מלמעלה וזה בסדר). מניחים בתבנית.
7 יוצקים בעדינות את הרוטב מעל הקישואים הממולאים וסביבם. מוסיפים את יתרת המים. מניחים על תכולת התבנית נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום, ואוטמים היטב.
8 אופים כשעה ועשרים דקות. מוצאים לרגע, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הקישואים והקציצות עם הרוטב. מחזירים לתנור ואופים עוד כעשר דקות. מוציאים. מפזרים את הפטרוזיליה או את הכוסברה. אם רוצים, מזלפים על הקציצה מעט דבש. מגישים.
המתכון מתוך הספר "לכבוד שבת קודש". הוצאה פרטית, רון יוחננוב תוכן והפקות בע"מ. מחיר: 129 שקלים.