עראייס כבש ובקר

הדרך הכי טובה שאנחנו יכולים לחשוב עליה כרגע לבזבז חצי שעה פנויה היא בדיוק זו: לערבב כמה סוגי בשר עם בצל ותבלינים, למלא חצאי פיתות ולתת צלייה קטנה במחבת ואז עוד 5 דקות בתנור. בקיצור, חברים - עראייס

גיל פינקלשטיין | mako אוכל | פורסם 11/11/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 143 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם בשר בקר טחון (כתף או אנטרקוט)

500 גרם בשר כבש טחון, עם השומן

2 בצלים, קצוצים

צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי כוס צנוברים קלויים

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח דק

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

3 כפות שמן זית

10 פיתות

עוד שמן זית, להברשה

אופן ההכנה:

1 לשים את הבקר והכבש הטחונים יחד בקערה גדולה.

2 מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הצנוברים הקלויים והתבלינים.

3 מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב, עד שכל החומרים מתחברים.

4 חוצים את הפיתות וממלאים בתערובת הבשר.

כל הסרטונים המלאים מחכים לכם בערוץ "שוגר דדיז" ביוטיוב

גם אתם אבות מבשלים? הצטרפו לקבוצת שוגר דדיז, ושלחו לנו מתכונים, תמונות וסרטונים

5 מברישים את הפיתות בשמן זית מכל הכיוונים, כדי שהחום יעבור בצורה אחידה לכל הבשר שבפנים וכדי שהפיתה תקבל קריספיות (אפשר לשמן את הידיים ואז "ללטף" את הפיתות בשמן).

6 מחממים מחבת או פלנצ'ה על אש גבוהה.

7 מניחים את חצאי הפיתה על הצד של הבשר וצורבים כ-3 דקות. צורבים עוד 3 דקות מכל צד.

8 מחממים תנור ל-250 מעלות ומכניסים את העראייס לצלייה סופית של 5 דקות.