עראייס כבש ובקר
הדרך הכי טובה שאנחנו יכולים לחשוב עליה כרגע לבזבז חצי שעה פנויה היא בדיוק זו: לערבב כמה סוגי בשר עם בצל ותבלינים, למלא חצאי פיתות ולתת צלייה קטנה במחבת ואז עוד 5 דקות בתנור. בקיצור, חברים - עראייס
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
500 גרם בשר בקר טחון (כתף או אנטרקוט)
500 גרם בשר כבש טחון, עם השומן
2 בצלים, קצוצים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
חצי כוס צנוברים קלויים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח דק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כמון
3 כפות שמן זית
10 פיתות
עוד שמן זית, להברשה
אופן ההכנה:
1 לשים את הבקר והכבש הטחונים יחד בקערה גדולה.
2 מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הצנוברים הקלויים והתבלינים.
3 מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב, עד שכל החומרים מתחברים.
4 חוצים את הפיתות וממלאים בתערובת הבשר.
כל הסרטונים המלאים מחכים לכם בערוץ "שוגר דדיז" ביוטיוב
גם אתם אבות מבשלים? הצטרפו לקבוצת שוגר דדיז, ושלחו לנו מתכונים, תמונות וסרטונים
5 מברישים את הפיתות בשמן זית מכל הכיוונים, כדי שהחום יעבור בצורה אחידה לכל הבשר שבפנים וכדי שהפיתה תקבל קריספיות (אפשר לשמן את הידיים ואז "ללטף" את הפיתות בשמן).
6 מחממים מחבת או פלנצ'ה על אש גבוהה.
7 מניחים את חצאי הפיתה על הצד של הבשר וצורבים כ-3 דקות. צורבים עוד 3 דקות מכל צד.
8 מחממים תנור ל-250 מעלות ומכניסים את העראייס לצלייה סופית של 5 דקות.