צילום׃ שי נייבורג, יח"צ

אושפלאו

זה כבר שנים שהמנה הבוכרית הנהדרת הזו מזוהה עם שמו של אהרוני, ולא סתם. השף שהביא את תבשיל הבשר, האורז והירקות לדרגת סלב עושה את זה שוב, וכן, הוא מרשה לכם להחליף את הכבש בעוף

ישראל אהרוני | מאסטר שף | פורסם 21/01/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 297 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב ומושרה במים קרים שעה לפחות, מסונן

קילו בשר כבש, חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ (או 8 שוקי עוף)

חצי כוס שמן זית

5 בצלים גדולים, פרוסים

כף גרגירי כמון שלמים

מלח

פלפל שחור גרוס (כמות יפה)

8 גזרים, חתוכים לרצועות

כוס צימוקים

כוס משמשים יבשים, חתוכים לרבעים

רימון מפורק לגרגירים

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם כף כמון, מלח ופלפל כ-5 דקות.

2 מוציאים את הבצל המטוגן מהסיר ומוסיפים את קוביות הבשר. ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד להשחמה.

3 מחזירים את הבצל לסיר, מוסיפים  כ-2 כוסות  מים רותחים, מלח ופלפל, מכסים  ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר רך. אם משתמשים בעוף לא מוסיפים מים אלא רק את הבצל, מערבבים, ומוסיפים את כל שאר הדברים כמתואר.

4 מוסיפים לסיר את רצועות הגזר, הצימוקים, המשמשים היבשים ועוד קצת גרגירי כמון. לבסוף מפזרים מעל את האורז בשכבה אחידה. ממליחים ומפלפלים.

5 מוסיפים לסיר מים עד גובה 2 ס"מ מעל פני האורז. מביאים לרתיחה חזקה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמים נספגים ויורדים בכ-3-4 ס"מ מתחת לפני האורז (מהשלב הזה האורז מתבשל על אדים בעיקר).

6 מחדירים ידית עץ עד תחתית הסיר בכמה מקומות, כך שייווצרו באורז שקעים עמוקים. השקעים ישמשו כמעין "ארובות" שדרכן יעלו אדים מהתבשיל.  מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה שעה.

7 מוציאים את תכולת הסיר ומסדרים על צלחת הגשה בשכבות לפי סדר ההוצאה: אורז, ועליו גזר, צימוקים ומשמשים ולבסוף הבשר. זורים מעל את גרגירי הרימון ומגישים.