צילום׃ מיכל לוי אלחלל, mako אוכל

פעם היו מכינים המבורגר רק ככה

וב"פעם" אנחנו מתכוונים לממש, אבל ממש מזמן. המתכון הזה מבוסס על ספר הבישול הרומאי שנחשב לעתיק בעולם, ומניב המבורגר רך במיוחד, עסיסי וקטיפתי כמו שהיום כבר לא מכירים. חכו שתראו מה יש בפנים

מיכל לוי אלחלל | mako אוכל | פורסם 02/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בספר הבישולים הרומאי "אפיקיוס", הנחשב לעתיק בעולם, מופיע מתכון לקציצת בשר טחון גדולה - המבורגר - עם יין לבן שהיו נוהגים לצלות באותה בעת. ההמבורגר הרומאי העתיק נצלה על אש פתוחה, והוא מכיל פירורי לחמנייה שמערבבים עם יין לבן להוספת רכות נפלאה. 

מרכיבים :

ל-4-5 קציצות:

1 קילו בשר טחון טרי

1 לחמנייה קטנה ישנה או חצי כוס פירורי לחם

רבע כוס יין

חצי בצל לבן, קלוף ומגורר

כפית מלח

פלפל גרוס

לחמניות המבורגר

עלים מראש חסה אחד

2 עגבניות, פרוסות

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הלחמנייה במעבד מזון ומערבבים עם היין.

2 בקערה בינונית מערבבים בעדינות את הבשר, פירורי הלחם עם היין והבצל המגורר. מערבבים עד שעיסת פירורי הלחם נטמעת בבשר ולא מעבר. מתבלים במלח ובפלפל גרוס.

3 יוצרים המבורגרים בקוטר כ-10 ס"מ וגובה כ-2 ס"מ (מומלץ להשתמש ברינג ולדחוס מעט את התערובת). מכסים ומעבירים למקרר עד השימוש.

4. מחממים גריל ל-250 מעלות. מומלץ לנקות את הרשתות בבצל ומעט שמן כשהגריל חם. 

5 צולים את ההמבורגרים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים ומגיעים למידת עשייה מדיום. אם רוצים את ההמבורגר עשוי לגמרי, מעבירים לכמה דקות לרשת העליונה או מנמיכים את האש.

6 צולים מעט את הלחמניות על האש הפתוחה ומרכיבים את ההמבורגר: מניחים את בסיס הלחמנייה הקלויה ועליו כמה עלי חסה. מורחים רטבים שאוהבים ומניחים 2-3 פרוסות עגבנייה. מניחים מעל את ההמבורגר החם, מרטיבים בעוד רוטב מעל וסוגרים בחצי השני של הלחמנייה. אוכלים חם.