צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל
אסאדו בתנור עם טריק
אנחנו חובבים קיצורי דרך, במיוחד כאלה שחוסכים לנו כלי מלוכלך. כאן פשוט שמים מלא דברים טובים בתוך שקית אפייה, כמה דקות של עבודה, עוד שעתיים בתנור, ויש לכם אסאדו נימוח ועסיסי כמו בארגנטינה. על לא דבר
רון יוחננוב | mako אוכל
| פורסם 27/08/19
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
שקית קוקי לצלייה
2 נתחי אסאדו (עם או בלי עצם)/1 קילו בשר שפונדרה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מעט שום יבש גרוס
2 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 דלורית
ענף עלי רוזמרין טריים
ענף עלי תימין טריים
ענף עלי מרווה טריים
8-10 שיני שום
3-4 כפות סילאן
3-4 כפות שמן זית
חצי כוס מים/חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מכניסים לשקית האפייה את הבשר ומתבלים.
3 מוסיפים לשקית את הירקות, שיני השום ועשבי התיבול.
4 מוסיפים לשקית את הנוזלים: סילאן, שמן זית ומים/יין.
5 משחררים קצת אוויר מהשקית (שימו לב – לא מחוררים את השקית), סוגרים אותה היטב ומערבבים.
6 מניחים את השקית על תבנית אפייה ואופים במשך שעתיים.
7 מוציאים מהשקית ומגישים. בתאבון.
רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".