צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סיר בולונז לכל השבוע

אין יותר משפחתי מסיר בולונז, אחד התבשילים הבודדים שבאמת מקבץ סביבו את כל המשפחה, גברים נשים וטף. השבוע אנחנו מכינים את המתכון המצוין של עידית נרקיס כ"ץ, עם מרכיב סודי ועוד כמה טיפים וטריקים שלא הכרתם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 28/02/21 
  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

סיר בולונז זה תמיד משהו שטוב שיש בבית. הבולונז קופא ומפשיר ממש טוב, אפשר לאכול אותו כמו שהוא (נסו פעם בולונז על אורז, זה מעולה) ואפשר גם להכין מהשאריות לזניה. את הטריק של להוסיף בירה לבולונז למדתי מג'יימי אוליבר שהכין גרסה עם בירה וגבינת צ'דר שהפכה את הבולונז האיטלקי המסורתי לבריטי. הבירה מוסיפה עומק טעמים מעולה לבולונז (אין טעם של בירה לתבשיל הסופי) ולא כדאי להשמיט אותה.

מרכיבים :

1 ק"ג בשר בקר טחון צלעות או צוואר

3 גזרים

4 מקלות סלרי

בצל גדול

סלסלת פטריות

3-5 שיני שום

קופסה קטנה של רסק עגבניות

כפית פפריקה

פחית 500 מ"ל בירה (אפשר גם בקבוק של 330 מ"ל), לא משנה מאיזה סוג

בקבוק (700 מ"ל) רוטב עגבניות passata

עלים מ-5 ענפי תימין

מעט סוכר 

שלושת רבעי כף עד כף מלח לפי הטעם

שמן זית לטיגון

גרידה מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק מאוד את הגזר, הסלרי, הבצל והפטריות. מגררים או כותשים את השום ומניחים בצד.

2 מחממים סיר גדול (שיוכל להכיל קילו בשר ועוד רוטב), מוסיפים שמן זית ומטגנים את הגזר, הסלרי והבצל, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות. מעבירים את הירקות מהסיר לצלחת נפרדת.

3 מוסיפים עוד קצת שמן זית לסיר ומוסיפים את הבשר. משטחים אותו בתחתית הסיר ועוזבים אותו לדקה, ואז מתחילים לפורר ולערבב אותו, עד שכולו משנה צבע. לאחר שהבשר שינה צבע, מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה לסיר ומערבבים כדקה יחד עם הבשר. 

4 מוסיפים לסיר את הירקות ומוסיפים את הבירה. נותנים לה להתבשל ולבעבע כמה דקות, ואז מוסיפים את הפסאטה (רוטב העגבניות), יחד עם עם התימין, הסוכר והמלח. ממלאים כשליש עד חצי בקבוק פסאטה במים, סוגרים, מנערים ומוסיפים גם את המים האלו לסיר. אם לא שומרים כשרות, אפשר להוסיף בשלב הזה גם את הסוף הקשה של גבינת פרמזן או גרנה פדאנו, שמוסיף המון טעם לבולונז.

לבלוג של עידית - טעים!

5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים (אפשר גם יותר, בולונז הוא תבשיל בישול ארוך שהשעות עושות לו רק טוב). מערבבים מדי פעם. בסוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול ומכבים את האש. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.

6 מגישים עם פסטה שאוהבים.