מג'דרה פתיתים ובשר טחון
תסמכו על תמרה וישראל אהרוני שאם הם מחליפים את האורז במג'דרה בפתיתים, יש לזה סיבה טובה. הגרסה שלהם (מתוך ספר המתכונים המשותף) מעולה וטעימה, ואם בא לכם לטבען אותה פשוט משמיטים את הבשר והיא נשארת פגזית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
אנחנו מתייחסים אל פתיתים כמו אל אורז או פסטה, מה שהופך אותם לחומר גלם מעניין ומגוון. במתכון הזה, שאנחנו אוהבים במיוחד, התבססנו על המג'דרה המסורתית ויצרנו את הגרסה שלנו – עם פתיתים.
מרכיבים :
(4-6 מנות):
שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
1 חבילה (500 גרם) פתיתים
שליש כוס שמן זית
1 כף זרעי כמון
3 בצלים גדולים, פרוסים דק
2 כפות עלי זעתר טריים
500 גרם בשר בקר, טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט
להגשה:
כוסברה, קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול עם שפע מי מלח רותחים (כמו לבישול פסטה) מבשלים את העדשים במשך 20-15 דקות עד שהן מתרככות לדרגת אל דנטה.
2 מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומבשלים כ–10 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מסננים.
3 בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן עם זרעי הכמון. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והזעתר ומטגנים עד שהבצל משחים (סבלנות, זה לוקח זמן).
4 מוסיפים את הבשר הטחון, ממליחים ומפלפלים וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לשחום.
5 מוסיפים את הפתיתים, העדשים והבהרט, כפית מלח ועוד פלפל, מערבבים ומטגנים כ–3 דקות.
6 לפני ההגשה מפזרים כוסברה וצנוברים.
טיפ מהאהרוניס:
* לגרסה טבעונית פשוט מוותרים על הבשר, זה יוצא נפלא!