צילום׃ אריאל עפרון, יחצ

גורמה חורשט סבזי

אבי ביטון מפנק אותנו במתכון לאחת המנות הכי אהובות של המטבח הפרסי: בשר בקר בבישול ארוך עם המון (ואנחנו מתכוונים להמון) עשבי תיבול, אבקת לימון פרסי, תבלינים ורכז רימונים. אורז לבן בצד ויש לכם מנה מופלאה

אבי ביטון | סוליקה | פורסם 24/08/20 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 צרורות פטרוזיליה

2 צרורות שמיר

2 צרורות כוסברה

רבע צרור נענע

2 בצלים גדולים

2 כרישות

2 כפות רסק עגבניות

שמן זית, לפי הצורך

1 וחצי ק"ג בשר בקר (נתחים שמתאימים לבישול ארוך כמו צוואר, כתף, לחי)

3 כוסות מים

1 וחצי כוסות שעועית אדומה מושרית למשך הלילה

4 לימונים פרסיים שנחתכו דק ונטחנו בבלנדר (הכמות שיוצאת היא בערך כף)

מלח לפי הטעם

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון

2-3 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1 שוטפים את עשבי התיבול ומייבשים ביסודיות, מפרידים את העלים וקוצצים היטב.

2 חותכים בצל אחד דק דק ומטגנים במעט שמן במחבת רחבה, מוסיפים כרישה קצוצה.

3 מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים בטיגון.

4 כשהבצל והכרישה מטוגנים, מוסיפים את עשבי התיבול, מטגנים עוד מספר דקות ומסירים מהאש. מניחים בצד.

5 קוצצים את הבצל השני ומטגנים אותו בשמן זית בסיר נפרד. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ בערך. מוסיפים את קוביות הבשר לבצל הקצוץ ומטגנים ל"סגירת" קוביות הבשר.

6 מוסיפים את המים ואת השעועית ומבשלים כשעתיים עד שהבשר והשעועית רכים ומבושלים.

7 מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים את אבקת הלימון לתבשיל עם מלח, כורכום, כמון ורכז רימונים.

8 מבשלים במשך שעה נוספת על אש קטנה.

* מגישים עם אורז לבן ובצל חי בצד.

בימים רביעי-שישי (26-28 באוגוסט) יערוך אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה (ובאתר) ספיישל מטבח פרסי, שבמסגרתו יימכרו במקום גונדי, כופתה ברנג'י, אורז פרסי, עופות צלויים וחורשט סבזי – שהמתכון שלו כאן לפניכם. 

לתפריט המלא והזמנות

בתיאבון!