קונכיות פסטה ממולאות בשר
בדיוק ככה מתקתקים סיר מפנק לצהריים: ממלאים קונכיות פסטה גדולות בבשר טחון, מכינים רוטב עגבניות, מבשלים בו את הפסטה והבשר ואחר מעבירים להמשך בישול בתנור כמו שאנחנו אוהבים. מי לא רוצה לחזור לכזה סיר?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חבילת פסטה קונכיות גדולות
למלית:
700 גרם בשר עגל טחון
כפית וחצי מלח
רבע כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
3 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
פחית רסק עגבניות (140 גרם)
2 וחצי כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המלית וממלאים את כל הקונכיות (היבשות, הכל יתבשל ברוטב המשך). מניחים בצד.
2 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים שיני שום. מוסיפים פפריקה ומערבבים.
3 מוסיפים לסיר פחית עגבניות מרוסקות, פחית רסת עגבניות, מים, תבלינים ומביאים לרתיחה.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
4 מכניסים בזהירות את כל הקונכיות לסיר. אם הנוזלים מכסים את כולן - מוסיפים מעט מים רותחים.
5 מורידים לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה עד שהפסטה והמילוי מתבשלים.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
מעבירים את הסיר לתנור ל 20-25 דקות. מגישים חם.