צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קדירת אסאדו בבצלים

רואים את הקדירה הזאת? היא תדרוש מכם לא מעט זמן, זה נכון - אבל את רובו תוכלו להעביר רגל על רגל. ומה עם התוצאה? שווה כל שנייה של המתנה, ועוד הרבה מעבר לזה

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 14/02/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

** המתכון פורסם לראשונה באפריל 2017

מרכיבים :

לבשר:

2 קילו אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות

גזר

בצל

עלה דפנה

2 גרגירי פלפל שחור שלם

לקדירה:

7 בצלים גדולים

2-3 כפות שמן קנולה

כף שמן זית

כף מלח

חצי כפית כורכום

שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס

כף חוואייג' למרק

אופן ההכנה:

1 שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ עם הגזר, הבצל, עלה הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים עד ס"מ מעל גובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. אם אין סיר לחץ – מבשלים בסיר רגיל כשעתיים.

2 מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול.

3 פורסים את שבעת הבצלים לפרוסות עבות בצורת ירח. מערבבים את שני השמנים ומטגנים שלושת רבעי מכמות הבצל. את הרבע הנותר שומרים בצד.

4 כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר.

תבלינים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
תבלינים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5 מסננים את מי הבישול של הבשר ומוסיפים לסיר רק עד גובה הבשר (לא יותר!).

6 מניחים מלמעלה את רבע הכמות של הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

7 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות וחצי (לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות בטורבו לשעה וחצי-שעתיים, ואפשר גם לבשל על הפלטה לילה שלם).

* אם רוצים בשר פחות שומני אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.