קדירת אסאדו בבצלים
רואים את הקדירה הזאת? היא תדרוש מכם לא מעט זמן, זה נכון - אבל את רובו תוכלו להעביר רגל על רגל. ומה עם התוצאה? שווה כל שנייה של המתנה, ועוד הרבה מעבר לזה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
** המתכון פורסם לראשונה באפריל 2017
מרכיבים :
לבשר:
2 קילו אסאדו (שפונדרה), חתוך לקוביות
גזר
בצל
עלה דפנה
2 גרגירי פלפל שחור שלם
לקדירה:
7 בצלים גדולים
2-3 כפות שמן קנולה
כף שמן זית
כף מלח
חצי כפית כורכום
שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס
כף חוואייג' למרק
אופן ההכנה:
1 שמים את קוביות הבשר בסיר לחץ עם הגזר, הבצל, עלה הדפנה והפלפל השחור. מכסים במים עד ס"מ מעל גובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות. אם אין סיר לחץ – מבשלים בסיר רגיל כשעתיים.
2 מוציאים את הבשר ושומרים את מי הבישול.
3 פורסים את שבעת הבצלים לפרוסות עבות בצורת ירח. מערבבים את שני השמנים ומטגנים שלושת רבעי מכמות הבצל. את הרבע הנותר שומרים בצד.
4 כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות הבשר.
5 מסננים את מי הבישול של הבשר ומוסיפים לסיר רק עד גובה הבשר (לא יותר!).
6 מניחים מלמעלה את רבע הכמות של הבצל המטוגן ששמרנו בצד.
7 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 3 שעות וחצי (לחלופין, אפשר להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות בטורבו לשעה וחצי-שעתיים, ואפשר גם לבשל על הפלטה לילה שלם).
* אם רוצים בשר פחות שומני אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.