שיפודי עראייס וטורטייה מרובעים
זה לא רק יפה יותר מהשיפודי עראייס שהתרגלתם להכין, זה גם טעים יותר - כל ביס עסיסי ורך בטירוף בזכות איזון מושלם של הבשר והבצק הרך. בקיצור: חיפשתם מה להכין עם הבשר הטחון שבדיוק הפשרתם? בבקשה
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 26/06/25
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
6 טורטיות
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל, קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
להגשה:
טחינה
עמבה
סלט ירקות
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת הבשר: מערבבים בקערה את המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מניחים את הטורטיות בערימה וחותכים את השוליים כך שיתקבלו 6 טורטיות מרובעות.
3 מועכים על כל טורטייה שישית מתערובת הבשר.

4 מניחים את הטורטיות זו על זו וחותכים לרצועות (אנכיות) ברוחב 2 ס"מ.
5 מעמידים את הרצועות על צידן, מצמידים אותן זו לזו, משפדים במרווחים ופורסים (כמו בסרטון).

6 צורבים את השיפודים על פלנצ'ה/מנגל או צולים בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה.
7 מגישים עם סלט, טחינה ועמבה (או כל תוספת שאוהבים).
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

בתיאבון!