שיפודי עראייס וטורטייה מרובעים

זה לא רק יפה יותר מהשיפודי עראייס שהתרגלתם להכין, זה גם טעים יותר - כל ביס עסיסי ורך בטירוף בזכות איזון מושלם של הבשר והבצק הרך. בקיצור: חיפשתם מה להכין עם הבשר הטחון שבדיוק הפשרתם? בבקשה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 26/06/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

6 טורטיות

 

לתערובת הבשר:

חצי קילו בשר טחון

בצל, קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

שלושת רבעי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

להגשה:

טחינה

עמבה

סלט ירקות

אופן ההכנה:

1 מכינים את תערובת הבשר: מערבבים בקערה את המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מניחים את הטורטיות בערימה וחותכים את השוליים כך שיתקבלו 6 טורטיות מרובעות.

3 מועכים על כל טורטייה שישית מתערובת הבשר.

ועכשיו מצמידים יחד את הפרוסות לשיפוד (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ועכשיו מצמידים יחד את הפרוסות לשיפוד. שיפודי עראייס טורטייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 מניחים את הטורטיות זו על זו וחותכים לרצועות (אנכיות) ברוחב 2 ס"מ.

5 מעמידים את הרצועות על צידן, מצמידים אותן זו לזו, משפדים במרווחים ופורסים (כמו בסרטון).

ואת זה חותכים לאורך. שיפודי עראייס טורטייה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ואת זה חותכים לאורך. שיפודי עראייס טורטייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

6 צורבים את השיפודים על פלנצ'ה/מנגל או צולים בתנור בחום 200 מעלות עד להזהבה.

7 מגישים עם סלט, טחינה ועמבה (או כל תוספת שאוהבים).

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

אל תוותרו על טחינה-עמבה וסלט ליד. שיפודי עראייס (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
אל תוותרו על טחינה-עמבה וסלט ליד. שיפודי עראייס טורטייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!