צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

ויטלו טונטו

מנה של מסעדות אצלכם על השולחן: נתחים דקים מבשר בקר ישראלי משובח וטרי, רוטב עם טעמים עמוקים של ים ואדמה, תוספות טריות מעל – ולא יפסיקו לדבר על הארוחה הזאת

אודי ברקן | mako אוכל | פורסם 18/12/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 נתח וייסבראטן מבשר בקר ישראלי במשקל 1 ק"ג

2 גזרים פרוסים

2 בצלים, חתוכים לרבעים

6 שיני שום חצויות

3 גבעולי סלרי

צרור פטרוזיליה קטן

כפית מלח

כף פלפל שחור שלם

5 מקלות ציפורן

4 עלי דפנה

500 מ"ל יין לבן יבש

לרוטב:

200 גרם טונה משומרת בשמן זית, מסוננת

1 כף צלפים

קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים

4 פילטים של אנשובי

2 חלמונים של ביצים קשות/2 חלמונים טריים (אם הביצה טרייה)

2 שיני שום

כפית מלח

חצי כפית צ'ילי יבש חריף

חצי כוס שמן זית

להגשה:

צנוניות

פטרוזיליה

אגוזי מלך

חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר את כל חומרי הרוטב ומכניסים את נתח הבשר.

2 מדליקים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות כדי לתת לאלכוהול להתנדף.

3 מוסיפים מים עד לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד, במשך כשעה וחצי ,עד שהנתח רך, אבל לא מתפרק.

4 נותנים לנתח להתקרר בנוזלי הבישול. מסננים את הנתח מהנוזלים, ושומרים מהם כמה כפות בשביל הרוטב.

5 טוחנים בבלנדר את כל החומרים למעט השמן, אותו מזלפים לאט תוך כדי הטחינה, עד לקבלת רוטב בסמיכות דומה למיונז דליל.

6 פורסים את הנתח דק ומסדרים בצלחת רחבה: חותכים את הצנוניות לרצועות דקות, קוצצים את הפטרוזיליה ואגוזי מלך, שופכים את רוטב ומפזרים אותם ואת חומץ הבלסמי המצומצם מעל הנתחים.

ויטלו טונטו - מבט מלמעלה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ויטלו טונטו - מבט מלמעלה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?