צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות עם במיה ועגבניות

מי היה מאמין שהעיקרית המושלמת לליל הסדר לוקחת רק שעה אחת - שעה ורבע אם אתם רוצים להשחיל באמצע כוס קפה. ידענו שרותם ליברזון תפציץ לנו מנה לקראת החג, רק לא ידענו כמה פשוט זה הולך להיות

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 23/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

חצי קילו בשר טלה או בקר טחון

קליפה מגוררת מלימון אחד

כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק

בצל אחד בינוני, קצוץ דק

3 כפות קמח מצות או קמח שקדים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

קורט קינמון

שמן זית, לטיגון

לסיר:

שמן זית לטיגון

12 עגבניות שרי, חתוכות לאורכן לחצי 

חבילת במיה הודית, חתוכה לאורכה לחצי

2 שיני שום, פרוסות דק

רבע צ'ילי ירוק טרי, פרוס דק

מיץ מחצי לימון

חצי כוס מרק עוף

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

>> עוד מנות עיקריות לפסח

1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ובודקים תיבול. יוצרים קציצות מאורכות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהן שחומות מכל הכיוונים. מוציאים לצלחת.

2 במחבת רחבה מקפיצים את חצאי העגבניות בשמן זית עד שהן טיפה נחרכות, כ-4 דקות.

3 מוסיפים את חצאי הבמיה ואת השום והצ'ילי וממשיכים להקפיץ עוד 3-4 דקות.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

4 מוסיפים את הקציצות, את מיץ הלימון, את המרק, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהתבשיל מוכן והקציצות עשויות.