פסטה וכדורי בשר בסיר אחד
זה כנראה הסיר המושלם למשפחה רעבה: כדורי בשר קטנים וטעימים, שמתבשלים ביחד עם פסטה ורוטב עגבניות פשוט וטוב. שעה מעכשיו וכולם שוכבים על הספה עם כפתור פתוח
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
250-300 גרם פסטה שאוהבים
בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
פחית עגבניות קצוצות
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלאה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום טריים
3 וחצי כוסות מים רותחים (כוס מדידה אוניברסלית)
5-6 כפות שמן זית לצריבת הקציצות
לכדורי הבשר:
400-500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני, קצוץ דק
3-4 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורד דק
רבע צרור פטרוזיליה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 לשים שוב את התערובת ויוצרים כדורי בשר קטנים.
3 מחממים שמן זית בסיר וצורבים את הקציצות מכל הכיוונים.
4 מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מערבבים קלות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה ושאר המרכיבים. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים בזהירות.
5 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-17 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים. אם צריך - מוסיפים עוד מעט מים רותחים.
המתכון עלה לראשונה בבלוג של ענת אלישע
בתיאבון!