צילום׃ ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן

פסטה וכדורי בשר בסיר אחד

זה כנראה הסיר המושלם למשפחה רעבה: כדורי בשר קטנים וטעימים, שמתבשלים ביחד עם פסטה ורוטב עגבניות פשוט וטוב. שעה מעכשיו וכולם שוכבים על הספה עם כפתור פתוח

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 08/08/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250-300 גרם פסטה שאוהבים

בצל בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

פחית עגבניות קצוצות 

כף גדושה רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה

כפית מלאה מלח

חצי כפית פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום טריים

3 וחצי כוסות מים רותחים (כוס מדידה אוניברסלית)

5-6 כפות שמן זית לצריבת הקציצות

לכדורי הבשר:

400-500 גרם בשר בקר טחון

בצל בינוני, קצוץ דק

3-4 כפות פירורי לחם

תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורד דק

רבע צרור פטרוזיליה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כף שמן זית

רבע כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

2 לשים שוב את התערובת ויוצרים כדורי בשר קטנים.

פסטה וכדורי בשר בסיר אחד. עוד מעט יהיה פה אוכל (צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן)
עוד מעט יהיה פה אוכל|צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן
פסטה וכדורי בשר בסיר אחד - ההכנה (צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן)
יש לנו את זה|צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן

3 מחממים שמן זית בסיר וצורבים את הקציצות מכל הכיוונים.

4 מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מערבבים קלות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הפסטה ושאר המרכיבים. יוצקים את המים הרותחים ומערבבים בזהירות.

5 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-17 דקות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים נוזלים. אם צריך - מוסיפים עוד מעט מים רותחים.

המתכון עלה לראשונה בבלוג של ענת אלישע

לאינסטגרם שלה

_OBJ

בתיאבון!