מפרום של אילנית ואשר לוי
אמרתם לאילנית ולאשר לוי אוכל ביתי - אמרתם מפרום. רגע לפני שיפגינו את יכולות הבישול שלהם ב"המטבח המנצח VIP" השניים מפרגנים לנו את המתכון שהם גדלו עליו, כדי שתוכלו לצפות בתוכנית הבכורה בבטן שמחה ומלאה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
8 תפוחי אדמה גדולים ורחבים, קלופים
כף מלח
מים
קמח
שמן לטיגון
לתערובת הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
צרור פטרוזיליה, קצוץ
צרור כוסברה, קצוץ
3 ענפי סלרי
1 בצל גדול, מגורר
1 תפוח אדמה, מגורר
5 שיני שום, כתושות
2 ביצים
פרוסת לחם מושרת במים
שמן
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה מתוקה
חררץ' (תערובת תבלינים טריפוליטאית. אפשר להמיר בבהרט)
לבלילה העוטפת את המפרום:
5 ביצים
כף פפריקה מתוקה
כפית חררץ' (או בהרט)
4 כפות רסק עגבניות
קורט מלח
לסיר:
2 תפוחי אדמה, פרוסים לעיגולים
1 עגבנייה, פרוסה לעיגולים
1 בצל, פרוס לטבעות
4 ענפי סלרי, שטופים וחתוכים לשניים
8 שיני שום
צרור פטרוזיליה
לרוטב:
2 כוסות מים פושרים
מלח
פלפל שחור
כף חררץ' (או בהרט)
כף פפריקה מתוקה
4 כפות רסק עגבניות
כפית קינמון
2 כפיות שום כתוש
רבע כוס שמן
כף שטוחה כורכום
אופן ההכנה:
1 משרים את תפוחי האדמה המקולפים במים עם מלח למשך לילה שלם.
2 חוצים את תפוחי האדמה. קוטמים את החלק העליון וחותכים כל חצי תפוד לשניים – אבל לא עד הסוף, כך שייווצר מעין כיס (מכל תפוד יוצאים שני מפרומים). מחזירים למי המלח.
3 מערבבים את כל המרכיבים של תערובת הבשר היטב, ולשים כמה דקות.
4 מסננים היטב את תפוחי האדמה מעודפי נוזלים, ממלאים בתערובת הבשר ומניחים בצד.
5 טורפים את הביצים עם כל חומרי הבלילה.
6 עוטפים כל מפרום בקמח, טובלים בבלילה ומטגנים בשמן חצי עמוק שחומם מראש (גובה השמן עד חצי מגובה המפרום).
7 מסדרים בסיר רחב לפי הסדר תפוחי אדמה, עגבניות, בצל, סלרי, שום ופטרוזיליה. מעליהם מסדרים את המפרומים בשכבה אחת.
8 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על המפרום. מניחים צלחת הפוכה שתלחץ את המפרומים כלפי מטה ומכסים את הסיר.
9 מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד שהבשר מוכן.
10 מגישים לצד קוסקוס.
התוכנית הראשונה של "המטבח המנצח VIP" תשודר הערב (ראשון) אחרי החדשות בערוץ 12